Nova: Zakazan hitan sastanak u SNS zbog Beograda, dolaze Brnabić, Vučević i Šapić 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Beogradski naprednjaci održaće danas u 16 sati hitan i obavezan sastanak sa samo jednom temom – formiranje većine u Skupštini grada Beograda ili novi izbori. Kako saznaje Nova.rs, odbornicima je rečeno da je dolazak obavezan, a o značaju sastanka govori činjenica da će ga voditi predsednik SNS Miloš Vučević, kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić i poverenica naprednjaka za Beograd Ana Brnabić.

Kako Nova.rs saznaje, nedavno je naprednjacima koji su izabrani za odbornike u Skupštini grada Beograda stigao poziv za hitnu sednicu stranke u 16 sati. Tema je samo jedna – formiranje većine u Skupštini grada Beograda ili izlazak na nove izbore u glavnom gradu.

Poziv za skup koji će se održati u centrali partije na Novom Beogradu dobili su svi odbornici SNS u beogradskom parlamentu, a prema našim informacijama, sigurno će prisustvovati i deo kandidata za odbornike koji nisu osvojili mandate.

Da je sastanak od velikog značaja potvrđuje i informacija da će ga voditi trojac – Miloš Vućević, Ana Brnabič i Aleksandar Šapić. Dolazak je obavezan, a tema je da li će Šapiću biti obezbeđena većina ili će se ponovo ići na izbore.

Iako se prethodnih dana u javnosti stidljivo pominjalo da će SNS imati većinu, nije isključeno da će na sastanku biti odlučeno da neće biti koalicije, odnosno saradnje sa Branimirom Nestorovićem i pokretom „MI-Glas iz naroda“.

„Na sastanku će se pričati da li je potrebno formirati vlast sa Nestorovićem ili ne. Vrh naprednjaka želi da čuje šta misle odbornici, ali sasvim je izvesno da će odluku doneti nekoliko ljudi koji odlučuju o svemu. Nije isključeno da ćemo imati nove izbore, ali sve informacije govore da naprednjacima mogu da imaju većinu. Stvar je političke procene da li će iskoristiti glasove Nestorovića ili će se ići na nove izbore“, poručuje izvor Nove blizak SNS.

Podsetimo, SNS i SPS u ovom trenutku imaju 54 odbornika u Skupštini grada Beograda. Za većinu im je potrebna podrška još dva odbornika.

Kako su članovi koalicija Srbija protiv nasilja i NADA poručili da ne žele da prave vlast sa naprednjacima, jedina opcija ostala im je da novu vlast formiraju sa listom koju predvodi Branimir Nestorovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari