Novaković: Andrej Vučić je na čelu kriminalnog sistema u Vojvodini i Novom Sadu 1Foto: Narodna stranka

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu danas je održano suđenje po tužbi koju je Andrej Vučić podneo protiv člana Predsedništva Narodne stranke Borislava Novakovića zbog njegove izjave da je „Andrej Vučić, bez ikakvih formalnih ovlašćenja, na vrhu neformalnog sistema odlučivanja u Vojvodini“.

„Na suđenju sam ostao sam pri svojim tvrdnjama da je stvoren neformalni sistem odlučivanja i da iako Andrej Vučić nema nikakva formalna ovlašćenja ni u Novom Sadu niti u Vojvodini, on donosi sve suštinske odluke“, rekao je Novaković posle suđenja, a prenosi pres služba Narodne stranke.

Novaković je istakao da, kada je reč o političkim procesima u Novom Sadu i Vojvodini, ne postoji nijedan takav proces, bitan ili manje bitan, koji je mimo kontrole Andreja Vučića.

„U Vojvodini predstavnici vlasti, gradonačelnici i predsednici opština, ni o čemu ne odlučuju, nego o svemu odlučuju koordinatori SNS-a, koji podnose izveštaje, pitaju za odluke i dobijaju saglasnost o tome šta da rade direktno od Andreja Vučića“, rekao je Novaković.

Novaković je kao primer za svoje tvrdnje pokazao fotografiju koju je na svom Tviter nalogu objavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kada je u svojstvu gradonačelnika, a ne partijskog funkcionera SNS-a, posetio novosadsko prigradsko mesto Budisava, i na kojoj se neposredno iza njega vidi Andrej Vučić.

„Dakle, Andrej Vučić je bio u zvaničnoj delegaciji gradonačelnika Novog Sada. Pitam šta Andrej Vučić radi u toj delegaciji? Prirodno je da gradonačelnik bude okružen članovima Gradskog veća i javnih preduzeća, zaposlenima u gradskoj upravi, ali nije prirodno da u njegovoj neposrednoj blizini stoji Andrej Vučić“, rekao je Novaković, koji je i bivši gradonačelnik Novog Sada.

„To je sramotno. U Novom Sadu i Vojvodini uspostavljen je jedan kriminalni sistem na čijem je čelu Andrej Vučić“, istakao je Novaković.

Advokat Vladimir Gajić, koji zastupa Novakovića, rekao je da je Vučić na suđenju ostao pri tvrdnji da ne utiče na politiku i vlast u Vojvodini i Srbiji, dok je Novaković izneo sasvim drugačije ocene o Vučićevom uticaju.

„Andrej Vučić je na naše pitanje odgovorio da nikada ne prisustvuje službenim događajima koje organizuje izvršna vlast u Vojvodini, ali smo ga demantovali i pokazali fotografije na kojima on sa Vučevićem otvara novi sistem kanalizacije“, rekao je Gajić.

Gajić je istakao da to samo govori u prilog činjenici koju je izneo sadašnji ministar finansija Siniša Mali u intervjuu jednom hrvatskom mediju da je „Andrej Vučić siva eminencija svog brata i predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

Gajić je naveo da će suđenje biti nastavljeno u decembru, a kao svedoci su pozvani Mali, Vučević i predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović.

„To pokazuje koliko Andrej Vučić navodno nema nikakav uticaj, a može da pozove ovako ‘efektne’ svedoke da svedoče u njegovu korist“, rekao je Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari