Novaković: Nameštaju kompaniji „Galens“ projekat „Novi Sad na vodi“ 1Foto: BETAPHOTO/ DRAGAN GOJIC (Arhiva)

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i brat predsednika Srbije Andrej Vučić, pokušavaju da „nameste“ kompaniji „Galens“ projekat planskog uređenja priobalja“, popularno nazvan „Novi Sad na vodi“…

...naveo je u pisanoj izjavi potpredsednik Narodne stranke i bivši novosadski gradonačelnik Borislav Novaković. On je pozvao tužilaštvo i policiju da „obrate pažnju“ na taj projekat.

Novaković je naveo da je „ne samo u poslovnim krugovima Novog Sada, nego i u najširoj javnosti poznata koruptivna veza između kompanije ‘Galens’ sa jedne i Andreja Vučića i Miloša Vučevića sa druge strane“ i dodao da je toj firmi „obećano celo dunavsko priobalje“.

Novaković je ocenio da ukoliko se obistine želje i namere Miloša Vučevića, Novi Sad može pretrpeti „ozbiljne posledice, a projekat planskog uređenja priobalja i izlazak Novog Sada na Dunav nepovratnu štetu“. 


„Gradonačelnik nas obaveštava da je obavio razgovor sa ambasadorkom Kine Čen Bo, o dobijanju ‘preferencijalnih kredita’ i ponudi ‘jedne kineske kompanije’ za gradnju mosta preko Dunava, kao i o opstrukciji JVP ‘Vode Vojvodine’, koje koče te velike ideje, podsetio je Novaković. On dodaje da se o tome na koji način i u kojoj meri sme i može da se zaduži Novi Sad ne rešava se ‘preferencijalnim kreditima’ u razgovoru sa ambasadorima, nego u Skupštini grada pred odbornicima i otvaranjem javne rasprave o uslovima pod kojima se Grad zadužuje“.

Novaković ističe da se „o tome ko će graditi most u Novom Sadu odredjuje raspisivanjem medjunarodnih tendera na kojem pravo učešća moraju imati najbolje svetske firme za gradnju mostova, „a ne sistemom ‘strateškog partnera’, neposrednom pogodbom u razgovoru sa bilo kojim ambasadorom“.

Novaković je proteklih meseci javno ukazivao na više spornih projekata u Novom Sadu, optužujući gradonačelnika Miloša Vučevića i Andreja Vučića za korupciju i nameštanje poslova bliskim saradnicima i finansijerima Srpske napredne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari