Novaković: Promenada gori - Vučević se češlja 1Borislav Novaković Foto: N1 (arhiva)

Zbog neodgovornog ponašanja gradskih vlasti i investitora – kompanije Nepi, tržni centar Promenada ne radi, a 160 zakupaca i 1.500 radnika ostalo je bez mogućnosti da privređuje.

„Formalni razlog blokade rada je neispunjavanje građevinsko-tehnički  standarda, na osnovu kojih investitor dobio upotrebnu dozvolu. Kompanija Nepi, kao investitor,  za kašnjenje i blokadu rada Promenade optužuje zakupce „usled nemogućnosti da pravovremeno“ prikupe dokumentaciju!?“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Borislav Novaković, potpredsednik Narodne stranke i predsednik Gradskog odbora Novi Sad, pozvao je gradske vlasti na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem da odgovore na dva pitanja.

„Prvo, gradske vlasti moraju jasno i nedvosmisleno da saopšte građanima Novog Sada zašto do današnjeg dana tržni centar Promenada nije dobio upotrebnu dozvolu. Drugo, u uređenim društvima,  država se postavlja kao korektivni faktor između stranih investitora i domaćih firmi. Tokom trajanja epidemije i vanrednog stanja, svugde u svetu, zakup poslovnog prostora je drastično umanjen ili nije uopšte naplaćivan zbog nemogućnosti poslovanja“, izjavio je Novaković.

U Novom Sadu se, prema njegovim rečima, događa upravo suprotno.

„Zakupci poslovnog prostora u šoping centru Promenada, ulaze u drugi mesec bez mogućnosti da rade, ali sa obavezom da zakup plate u punom iznosu!? Ovde nije reč o 1.500 plata nego 1.500 porodica i sudbina zaposlenih, koji već sutra mogu ostati bez radnog mesta. Zato nisu krivi oni nego država, koja stranim investitorima daje sve, a naše radnike i domaće firme tretira kao jeftinu radnu snagu“, rekao je Novaković.

On je pozvao gradske vlasti da rade svoj posao i da se aktivno uključe u rešavanje ovog problema, tako što će podržati prava zakupaca i radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari