Nove metode pregovora sa EU: Usluga Makronu i, možda, nešto više

Ostavite komentar


  1. Frexit bi i za Srbiju znacil, da moze raditi na Alijansi za Balkan.

    1. Izvinite, ja u povezivanju sa Balkanom ne vidim nikakvu korist – samo stetu.
      Povezivanje sa Madjarskom, Ceskom, Poljskom, Rumunijom – ima smisla.
      Ima smisla i povezivanje sa Spanijom, Italijom, mozda i grckom.
      Ali – povezivanje sa Bosnom, Bugarskom, Turskom, Albanijom, Makedonijom, Hrvatskom – ja tu samo vidim nase istorijske nerijatelje i puno politickih i ekonomskih problema…

  2. Iz te nezainteresovanosti je proizašla i Makronova opasna podrška ideji o razmeni teritorija između Srbije i Kosova !!!!!!!!

    Auuuu ko li je ovaj tekst naručio??!!!

  3. Kakva je uloga Makrona u procesu integracije Srbije u EU ? Velika, i nadamo se njegovoj podršci i pomoći.

  4. EU nakon izlaska Engleske biće potpuno nešto drugo. Moraju popusti što se tiče pregovora i pristupanju ili će doći u još veći problema a to je raspad.

  5. EU na zalost-
    Nije demokratska, vec antidemokratska institucija, odnosno birokratska tehnokratija
    Nije mesto za slobodnu konkurenciju i kapitalisticko nadmetanje, vec preterano protekcionisticka planska privreda
    Nije prijatelj malog biznisa, koji gusi preteranom regulacijom, vec prijatelj velikih monopolista
    Nije u stanju da zastiti svoje granice i svoje gradjane.
    Dakle, zao mi je – EU je propala u svim svojim principima!
    EU je nova SSSR i ne mislim da je Srbiji mesto u takvoj antikapitalistickoj, socijalistickoj i diktatorskoj zajednici, koja preferira neko drugo, ne-Evropsko stanovnistvo.

    1. Tacno tako, ovo su novo-stari „sovijetski Staljinisti“ koji bi voljeli „rasnu diskriminaciju i cistku ne-sovijeta“ i zloupotrebili „grozni ruski KGB“.

  6. Makron je diletant i Francuska ne odlučuje o EU .Sve se pita Nemačka i tu je kraj.EU će trebati prvo sebe da stabilizuje zbog Bregzita i značajno manje novca u budžetu.EU neće Srbiju i BiH ikada primiti jer im ne trebaju prosijaci.Šanse da uđu imaju Crna gora,KiM,Albanija,Makedomija i Turska.Srbija ne jer je lagala,sarađuje sa Moskvom,nijednistranicu pregovora nije zatvorila niti ima nameru da je zatvori.BiH zbog tkzv RS isto.

Ostavite komentar


Politika

Vučić uživa da svoje saradnike drži u neizvesnosti do poslednjeg dana: Opozicija o najavi izbora Vlade Srbije tokom prvomajskih praznika 10

Vučić uživa da svoje saradnike drži u neizvesnosti do poslednjeg dana: Opozicija o najavi izbora Vlade Srbije tokom prvomajskih praznika

Iako je najavljivana za kraj februara, sredinu marta, pa za početak aprila, novu vladu, Srbija će dobiti tek za prvomsjake praznike, i to nekoliko dana pre isteka zakonskog roka za formiranje izvršne vlsti. Sagovornici Danasa ocenjuju da su razlozi za ovakvo prolongiranje kontituisanja vlade višestruki, da to govori o nestabilnosti u zemlji, da postoji ogromno neslaganje unutar Srpske napredne stranke, ali i da je najvažnije to što Aleksandar Vučić uživa u tome da svoje saradnike drži u neizvesnosti do poslednjeg dana, uprkos tome što se još 17 decembra znalo da SNS ima većinu za formiranje vlade.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.