Miloš Jovanović o izveštaju EU obaveštajaca: Novi DSS nije u službi SNS 1foto FoNet Milica Vučković

“Konstatacije evropskih obaveštajnih službi da je Nova Demokratska stranka Srbije u službi Srpske napredne stranke i da imamo njenu finansijsku i logističku podršku uvredljive su iz viš razloga. Uvredljive su, jer je Novi DSS stariji od SNS, i uskoro obeležavamo trideset godina postojanja. Mi ne možemo da budemo u službi bilo koga, a još manje u službi nekoga ko je mlađi od nas”. kaže za Danas Mloš Jovanović, lider Nove DSS.

On odbacuje i tvrdnje iz izveštaja EU obaveštajaca da DSS ima finansijsku i logističku podršku naprednjaka. Kaže i da su te tvrdnje uvredljive jer se apriori poverovalo u verodostojnost tih podataka, a jasno je da je njihov posao da sprovode svoju politiku.

„Nije istina, niko nas ne finansira ni SNS, ni bilo ko drugi. Imamo jasne stavove i povodom ove Ukrajinske krize i sukoba Zapada i Rusije. Da li to neko koristi u neke svoje politikantske ili državotvorne svrhe – to je njegova stvar. Ako me pitate – da li bi mi to značilo, značilo bi mi utoliko što ja zaista smatram, nezavisno od Novog DSS-a, ili SNS, od bilo koje stranke u Srbiji – da bi bilo pogubno u ovoj zemlji da se svrstamo uz Zapad“, izričit je Jovanović.

On kaže i da nije u redu i što je DSS stavljen u isti koš sa ostalim ultradesničarima.

“Među nama postoji razlika i u ozbiljnosti i doslednosti. Uostalom te tvrdnje iz izveštaja EU obaveštajaca ne smatram vrednim pažnje i oni su samo deo pritisaka na Srbiju da se svrsta”, zaključuje je lider Nove DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari