Novi polet za Dan Evrope

Ostavite komentar


  1. "Dan Evrope obeležava se svake godine u Evropi 9. maja, u znak sećanja na pobedu nad fašizmom 1945…"

    … – S. M. M. M.-Julin, istoričar: II svetski rat počeo je 1. IX 1939. g. napadom jedne od „Sila osovine“ (koje su u tzv. „Trojnom paktu“ činile SAD, Engleska i Hrvatska, sa svojom saveznicom Albanijom) na Srbiju, kao i nešto kasnijim (20. VI 1941) njihovim verolomnim napadom na Rusiju (tada pod nazivom SSSR)… Danas slavimo 72. godišnjicu pobede Rusije i Srbije nad ondašnjim „Silama osovine“….

  2. Dan Evrope je u redu, to je pobeda nad nacistickom Nemackom. Ali to nije i ne treba da bude dan Evropske unije. EU je samo jedna od politickih organizacija u Evropi, a postoje i druge – OEBS, Savet Evrope, pa i NATO, EFTA, CEFTA i mnoge druge. Neke su bile korisne, ali to prestale da budu (EU) ili zastarele (NATO), dok ostale jos i imaju nesto smisla. Ali neka nam ne objasnjavaju sluzbenici EU kako treba da se glasa u Francuskoj, ili u VB /koja donela izvanrednu, demokratsku, legitimnu, mudru i dalekovidu odluku o izlasku iz EU) ili recimo u Srbiji

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 10

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.