Novi poslanici SNS me u Skupštini gledaju kao „mitsko biće”, onog što je „uvozio vakcine da Srbi postanu zombiji”: Dragan Đilas o petoj nacionalnoj frekvenciji 1Foto: Z. S. M.

Polovina novih poslanika SNS, koji su prvi put u Skupštini me gledaju kao „mitsko biće”, troglavu aždaju, ne veruju da ja stvarno postojim. I ja da sam sve to slušao, kao i oni, koji dolaze iz mesta gde ne postoje televizije osim onih pod kontrolom vlasti „ne bih o sebi dobro mislio” prokomentarisao je Dragan Đilas sinoć u Kragujevcu činjenicu što se već dve godine ne dodeljuje peta nacionalna frekvencija.

Što se tiče izbornog inžinjeringa SNS-a, kaže on, on je isti u Beogradu, Kragujevcu ili u ostalim gradovima, samo što je u glavnom gradu, zbog broja „uvezenih” glasača koji su drastično menjali rezultat bilo uočljivije, to bilo uočljivije a u ostalim sredinama je toga bilo manje.

– Što se tiče pritiska na birače su isti u svim sredinama, kupovina glasova je potpuno ista, mediji sa nacionalnom frekvencijom vrše istu propagnadu. Srpska napredna stranka na „osnovu” medija sa naconalnom frekvencijom na svakim izborima dobije više od 500.000 glasova što bi bilo nemoguće da ti i takvi mediji rade ozbiljno i iole profesionalno na nacionalnom nivou, istakao je Dragan Đilas juče u Kragujevcu na otvaranju novih stranačkih prostorija SSP.

Kupljeni i glasači pod pritiskom su, zbog nacionalnih medija, slika i prilika današnje Srbije.

– Siguran sam, da kada bi ste, ovde u Kragujevcu, sa samo šest meseci pravog RTS-a i da ostali mediji poštuju „barem neka osnovna pravila” ovi rezultati koje je opozicija sada ostvarila i koji u ovakvim uslovima zsta nisu loši – bili potpuno preokrenuti, na drugu stranu, smatra Đilas.

Zbog nepostojanja nacionalnih medija sa nacionalnom frekvencijom pola novih poslanika u SNS u Skupštini Srbije me na sednicama gleda sa nevericom, kao neko mitsko biće.

– Iz mesta iz kojih oni dolaze, gde postoje samo medjji sa nacionalnom frekvencijom, oni me nikada nisu videli – čak ni na televiziji. Sada su došli u Parlament, gledaju i ne veruju – evo, tamo sedi „taj čovek” i „govori živ”. Pa, čak je i Ana Brnabić rekla da me je prvi put u životu videla uživo, rekao je Dragan Đilas, duhovito zaključivši „da ni ona ni on nisu mnogo propustili”.

Zamislite vi tu Srbiju u kojoj poslanici Srpske napredne stranke otvoreno zure u mene tipa: „Ovaj Đilas hoda, nešto priča, recituje…”, kaže on.

– A, do sada, do prvog poslaničkog mandata su samo čuli o meni: najgori na svetu, ukaro 619 miliona evra, tukao ženu, decu, tasta…, psa naravno (ne znaju da imam i mačku, inače bi i ona „stradala”), uvozio vakcine koje „pretvaraju Srbe u zombije”, ima račune na ko zna koliko destinacija na svetu, ima i „trojke” koje upadju u stanove i na licu mesta ljude pljačkaju i otimaju im „sve”… Pa, i ja kada bih slušao po ceo dan tako nešto o nekim ljudima i ja bih o njima mislio loše, prokomentarisao je Đilas činjenicu da u Srbiji još uvek ne postoji peta nacionalna televizijska frekvencija.

Na pitanje novinara noćas u Kragujevcu da li bi njeno konačno dodeljivanje pomoglo da se nešto promeni takođe je bio konkretan:

– Naravno. Sada su svi to zaboravili, dodeljivanje pete nacionalne frekvencije. Njeno „dodeljivanje” evo, traje već više od dve godine od kada je završen konkurs za nju. Ali, to je Srbija „sve to po malo” tipa: aha, lokalna samouprava…, ili da se u sred Beograda otkači točak koji ubije ženu a za to je kriv samo mehaničar, dan posle toga čitamo da je čovek od 74 godine osuđen na 30 zatvora zato što je (ili nije) bacio petardu ubijen u zatvoru zato što su ga trojica mladića od 20 godina, bila, maltretirala, silovala motkom i primoravala da pije sopstveni urin… jer nije imao da plati kaznu od 30.000 dinara… Sve to je zemlja u kojoj mi živimo, pobrojao je on.

Po njegovim rečima „nama je ljudski život postao nebitan”.

– Samo kažu, pa šta i idemo dalje. Kako „pa šta?”. E, u takvoj zemlji mi živimo i to hoćemo da promenimo. Da ovo naše društvo bude barem malo normalnije i da mi svi živimo makar malo normalnije. Mislim, da smo svi to, napokon – zaslužili, završio je Dragan Đilas večeras u Kragujevcu svoju opservaciju o neophodnosti pete nacionalne TV frekvencije osobođene od brutalnog uticaja vlasti.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari