Novo obraćanje Aleksandra Vučića: I dalje čekamo one koji protestuju da dođu da razgovaramo, ali nemamo vremena da samo sedimo i čekamo 1Foto: Screenshot Instagram @buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo se obratio javnosti na svom Instagram profilu.

On je na profilu „buducnostsrbijeav“ napisao: „U sredu velike i važne vesti za građane Srbije! I dalje čekamo one koji protestuju da dođu da razgovaramo, ali nemamo vremena da samo sedimo i čekamo, već moramo da radimo napornije nego ikada i guramo našu Srbiju napred“.

„Prošlo je tačno 10 dana od kada sam pozvao one koji protestuju na ulicama i koji iznose određene zahteve da dođu da razgovaramo. Nisu se javili, nisu zainteresovani da razgovaraju. Žao mi je zbog toga i mislim da je to velika greška“, rekao je Vučić u video obraćanju na Instagramu.

Na snimku s krovne terase zgrade Predsedništva, gde sa njim za stolom sede predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali, Vučić je kazao da se stvari rešavaju razgovorima, kompromisima i dogovorima.

„Ne rešavaju se stvari tako što ćete mene, Anu, Sinišu, bilo koga, svakoga dana nazivati nenormalnim, ludacima, ubicama, kriminalcima. Pri svemu tome, znajući koliko obmanjujete javnost. Stvari se rešavaju razgovorima i kompromisima. Pošto mi imamo sve vreme ovog sveta da čekamo na te razgovore, nastavićemo to da činimo. Razgovori su najvažniji, kompromis je dobra reč uvek“, ocenio je predsednik i dodao da veruje da će se neko „ipak ohrabriti da počne da razgovara“.

Sa druge strane, kako je dodao, nema vremena za gubljenje kada je u pitanju Srbija, navodeći da predstoji „teško vreme oko Kosova i Metohije i drugih geopolitičkih pitanja.

Vučić je dodao da će sredu izaći sa novim planovima, programima, idejama, kada će saopštiti mnogo važnih vesti – „kako političkih, tako i ekonomskih i svih drugih“.

Ovo je treće obraćanje Vučića preko Instagrama od završetka subotnjeg protesta „Srbija protiv nasilja“.

On bi prema najavama trebalo u četvrtak da prisustvuje sednici vlade Srbije, a prethodno da se konsultuje sa premijerkom Anom Brnabić o narednim koracima, odnosno hoće li biti izbora ili rekonstrukciej vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari