Novosadska opozicija: Nadležni da pokrenu postupak protiv Marka Bosanca Bosketa 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO

Deo opozicije iz Novog Sada koji se nedavno udružio u pripremama za predstojeće izbore zahtevao je danas od nadležnih da obaveste javnost da li je pokrenuta istraga protiv grupe muškaraca koja je napala učesnike protesta u subotu na novosadskom Mostu slobode.

U zajedničkom saopštenju Demokratske stranke, Narodne stranke, Stranke slobode i pravde, Pokreta slobodnih građana i Pokreta za preokret navodi se da brojni očevici i video i foto zapisi mogu da potvrde da su članovi te grupe „tukli“ učesnike protesta, da su bacali kamenice na okupljene građane i da su „smišljeno provocirali u pokušaju da izazovu teži incident“.

Oni su optužili vlasnika firme „Montop“ Marka Bosanca, zvanog Boske, za kojeg su naveli da je blizak saradnik i prijatelj gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, da je predvodio grupu mlađih muškaraca koji su se sukobili sa građanima.

„Vučevićev saradnik Boske, koji preko svoje privatne firme izvlači milione evra iz gradskog budžeta i javnih preduzeća, u subotu je počinio više krivičnih dela nasilničkog ponašanja za koja su državni organi u obavezi da po službenoj dužnosti pokrenu krivične postupke“, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari