Obijen ulaz zgrade u kojoj su prostorije Zajedno u Novom Sadu 1Printskrin Tviter/ZajednoNS

Dvojica nepoznatih muškaraca skinula su bravu sa ulaznih vrata zgrade na Pozorišnom trgu, u kojoj se nalaze prostorije novosadskog odbora stranke Zajedno, potvrdio je danas predsednik tog odbora Radivoje Jovanović.

Jovanović je za agenciju Beta kazao da se to dogodilo u ponedeljak u popodnevnim časovima, odnosno „u sred belog dana, nadomak Srpskog narodnog pozorišta i Gradske kuće“, da brava nema nikakvu vrednost, zbog čega je siguran da je u pitanju čin zastrašivanja.

„Sakodnevno nam skrnave tu ulaznu kapiju. Kada postavimo neki natpis, neki plakat, našu nalepnicu ili tablu, svakodnevno je oskrnave i stavljaju nam do znanja da su neki ljudi, koji nas očigledno posmatraju i vode računa o našim aktivnostima, tu“, kazao je Jovović.

Dodao je da je policija došla nakon njihovog poziva, „s izvesnim kašnjenjem“ obavila uviđaj i rekla da će ih obavestiti o daljem toku istrage.

Policiji su, nastavlja Jovović, dostavljeni i snimci nadzornih kamera na kojima se vide počinioci.

Jesenas je jedna muška osoba sekirom razbila vrata na prostorijama Zajedno, a Jovović navodi da su neformalno saznali da je osoba poslata na psihijatrijsko lečenje, zbog čega protiv nje nema istrage.

Dodao je i da se dešava da, u kasnim večernjim časovima pred njihovim prostorijama zateknu parkirano vozilo komunalne milicije ili policijsko vozilo, a da nisu upoznati sa razlogom zbog kojeg su tu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari