Biljana Stojković o plakatima ispred FPN: Vlast potpiruje obračune sa neistomišljenicima 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Stranka Zajedno pozvala je danas institucije da reaguju i utvrde ko je pisao, štampao i lepio plakate ispred Fakulteta političkih nauka u Begradu, sa fotografijama profesora tog fakulteta i natpisima „Izdajnik“ i grbom „OVK“.

Na fotografijama se nalaze profesori Stefan Surlić i Marko Veković i profesorka Jelena Lončar, dodaje se u saopštenju.

„Svedočimo intenzivnom targetiranju ljudi koji se ne uklapaju u projektovanu politiku naprednjačkog režima. Na banderama i asfaltima pojavljuju se slike i natpisi protiv ekstremnih desničara, ali su na meti i proevropski i demokratski politički akteri i javne ličnosti koje smatraju da se rešenje kosovskog pitanja mora zasnivati na politikama mira i solidarnosti“, izjavila je Biljana Stojković, kopredsednica stranke Zajedno.

Jasno je, dodala je Stojković, da Aleksandar Vučić potpiruje obračune sa neistomišljenicima tako što crtače meta na ljudska čela ne sankcioniše, ili ih možda i direktno organizuje.

Iz stranke Zajedno navode da je poslednji napad na profesore Fakulteta političkih nauka inspirisan namerom da se organizuje zajednička konferencija sa profesorima sa Kosova, ali je zbog očiglednih bezbednosnih razloga ta konferencija otkazana.

Stranka Zajedno pruža podršku profesorima Fakulteta političkih nauka koji ne pristaju da im se negiraju slobode rada i govora.

Podržavamo sve aktere koji se rukovode ozbiljnim dijalozima i spremni su da se posvete, svojim imenom i znanjem, normalizaciji odnosa sa Kosovom i politici mira, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari