Obradović: Bilo poziva odbornicima Zeleno-levog fronta, ali niko sa naše liste neće podržati SNS 1foto: Danas

Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije „Srbija protiv nasilja“ Vladimir Obradović odbacio je danas mogućnost da se neko od kandidata za odbornike u Skupštini Beograda te koalicije nalazi među četiri, za koje Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) tvrde da su spremni da im daju podršku za formiranje većine u gradskom parlamentu.

„Ja zaista kategorički tvrdim da sa naše liste tu nema nikoga. To je bacanje prašine u oči, da se mi prebacimo u defanzivu i branimo“, rekao je Obradović za televiziju N1.


Potvrdio je da je bilo pokušaja poziva iz vlasti ka određenim kandidatima za odbornike te koalicije, navodeći da su oni sa dela liste koji je predvodio Zeleno-levi front, ali dodao da, koliko zna, nije bilo direktnih ponuda.

„Nikoga nisu zvali sa direktno sa konkretnom punudom, nego neki bočni pokušaji. Mislim da nije bilo ni blizu direktnih ponuda“, kazao je Obradović.

Upitan da li ima poverenja u koaliciju „NADA“, okupljenu oko Nove Demokratske stranke Srbije i Pokreta obnove Kraljevine Srbije, naveo je da je ta koalicija nakon izbora na istim stavovima kao „Srbija protiv nasilja“, kao i da se vrlo jasno deklarisala kao opoziciona.

Obradović je, odgovarajući na pitanje na koji način će opozicija pokušati da spreči konstituisanje gradskog parlamenta ukoliko SNS bude imao većinu, izrazio sumnju da će gradska vlast biti formirana 1. marta, za kad je zakazan nastavak sednice, dodajući da opozicija ima nekoliko planova i da će ih saopštavati blagovremeno.

Prema njegovim rečima, mediji bliski vlasti danas tvrde da opozicija „nešto tegli i odugovlači“ i da je ona kriva za odlaganje konstitutivne sednice ili nove izbore.

„To znači da su oni u jednoj novoj kampanji i u toj novoj kampanji žele da za te nove i ponovljene izbore optuže opoziciju“, ocenio je Obradović.

Naveo i da je opoziciji u skupštini grada na jučerašnjoj sednici, predsedavajući Toma Fila iz Socijalističke partije Srbije, prilikom ulaska u salu rekao: „Pa niste valjda na mene ljuti, nismo vas mi pokrali“.

„To je rekao pred 50 odbornika i skupštinskim osobljem. On je time javno priznao da je bilo krađe, ali da ne vidi svoju ulogu u tome“, naveo je Obradović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari