Tri Aleksandra i moralna lestvica legitimiteta 1foto Vojin Radovanović Danas

Gube Aleksandri ovih dana kada je u pitanju formiranje beogradske vlasti.

Iako je bilo nagoveštaja da bi Aleksandar ponovo mogao da zasedne u fotelju namenjenu prvom čoveku prestonice kupovinom dvoje odbornika “MI – Glas iz naroda”, Skupština grada nije ni konstituisana.

Naprednjaci i socijalisti združeno ne dadoše kvorum, iako su se isto tako združeno našli ispred Starog dvora kao scenografija za Aleksandrovo obraćanje.

Tri Aleksandra i moralna lestvica legitimiteta 2
foto Vojin Radovanović Danas

A Aleksandar je smušeno izgovarao reči – novih izbora u gradu neće biti jedino ako lista “Aleksandar Jerković – MI Glas iz naroda” ne donesu jedinstvenu odluku o ulasku u vlast s naprednjacima i socijalistima. Aleksandar je rekao i da imaju većinu, ali da dižu “lestvicu legitimiteta”. Pričam ti priču.

Onaj koji se za sve pita, nazovimo ga za potrebe ovog teksta The Aleksandar, time je Aleksandra ostavio bez fotelje, a Aleksandra, nazovimo ga Odbegli, bez šestocifrene sume na računu.

Aleksandrovo izlaganje ispred Starog dvora pratio je i onaj čiji je Aleksandar Odbegli bio i kojeg bi Aleksandar hteo da ima – Branimir Nestorović.

Stajao je Branimir, čekao svoje neodbegle odbornike cupkajući s cipele na cipelu (cipela koja je i Dodika videla), a kako se Aleksandrova govorancija završila ukazala se prilika i za uzet izjavu od novopečenog odbornika.

Tri Aleksandra i moralna lestvica legitimiteta 3
foto Vojin Radovanović Danas

Pitam Branimira za izjavu, kaže on kroz osmeh da smo mi “krvni neprijatelji”.

Krvni neprijatelj reče da oni u vlast neće, ostavivši tako Aleksandre bez nove gradske vlasti – osim ako ne spuste tek podignutu lestvicu legitimiteta.

A ispred sale u kojoj se odražvaju sednice beogradske skupštine neka skroz druga priča. Tamo su oni kojima Aleksandri i nisu toliko bitni, oni traže ponavljanje izbora ali zbog izborne krađe, a ne zato zbog aleksandrovskog moralnog skoka u vis.

Tri Aleksandra i moralna lestvica legitimiteta 4
foto: Printscreen

Miloš Jovanović nikad brže završava konferenciju za štampu, poručuje da bi formiranje gradske vlasti nakon izbora 17. decembra bilo nelegitimno i praktično poziv građanima da izađu na ulice. Ulaze u salu, ulazimo za njima, a klupe prazne. Za i oko govornice odbornici Srbije protiv nasilja i NADA drže transparente.

Pita me Dragoslavić iz FoNeta šta mislim koliko će sve da traje, duže od sat vremena ili jok, reko ma mnogo kraće. I tako bi, sve je gotovo

Na mestu za odbornike predsedavajući Toma Fila Najstariji odlaže sednicu za 1. mart, a opozicija, izuzev “MI”, proglašava pobedu.

Tri Aleksandra i moralna lestvica legitimiteta 5
foto Vojin Radovanović Danas

Nova naprednjačka vlast neće biti formirana jedino ako The Aleksandar ne odluči da lestvicu legtimiteta ne spusti na niskost odgovarajuću za visoke ljude niskog morala.

A Nestorović i njegov saborac odbornik Borislav Antonijević Neodbegli eno ih još u Skupštini grada – grle se i svemu smeju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari