Obradović (Dveri) o Vučićevoj najavi razgovora sa opozicijom: Samo zvaničan dijalog u Skupštini 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović podržao je danas najavu predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića da organizuje razgovore sa opozicijom, ali istakao da to ne mogu biti privatni sastanci, već zvaničan dijalog u Skupštini Srbije.

„Ustavna obaveza predsednika države je da posle izbora razgovara sa svim poslaničkim grupama oko formiranja nove vlade, koja kao najveći izazov već sada ima temu (ne)uvođenja sankcija Rusiji. Geopolitička situacija je krajnje ozbiljna i traži hitnu skupštinsku raspravu“, naveo je Obradović u saopštenju.

On je ocenio da Vlada Srbije u tehničkom mandatu „ne bi smela da donosi bilo kakve strateške odluke, niti bi to samostalno smeo da čini predsednik države“.

„Zato savetujemo Aleksandru Vučiću da, umesto lažnog razgovora sa narodom preko medija, utiče na što hitnije formiranje Narodne skupštine i podnese izveštaj narodnim poslanicima o pregovorima koje sa raznim međunarodnim predstavnicima vodi iza scene“, rekao je Obradović.

Vučić je ranije danas najavio da bi početkom juna trebalo da se konsultuje s predstavnicima političkih partija o trenutnoj poziciji Srbije u „svetlu krize u Ukrajini“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari