Obradović (Dveri): Vlast na sve načine pokušava da opstruiše sporazum o izbornim uslovima 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je danas da vlast „na sve načine“ pokušava da opstruiše sprovođenje sporazuma o unapređenju izbornih uslova.

Obradović je na konferenciji za novinare najavio da će se predstavnici Dveri povući iz svih radnih tela zaduženih za primenu dogovorenog u međustranačkom dijalogu ukoliko sporazum, kako je rekao, ostane mrtvo slovo na papiru.

„Naša uloga je da alarmiramo javnost na kršenje sporazuma. Ako vlast misli da sporazum ostane mrtvo slovo na papiru, mi u tome svakako nećemo učestvovati. Naš zadatak je da pokušamo da promenimo dosadašnji loš rad ova četiri tela a ako to ne bude moguće u januaru, ne vidim smisao našeg ostanka u tim radnim telima“, kazao je lider Dveri.

Navodeći da se „najveći problemi“ u funkcionisanju radnih tela ogledaju u odnosu prema predstojećem referendumu o promenama Ustava, Obradović je kazao da je ključni zahtev predstavnika Dveri u tim telima da sporazum o unapređenju izbornih uslova bude hitno primenjen na referendum koji će biti održan 16. januara.

„Republička izborna komisija je prekršila zakon i građanima na kućne adrese poslala informacije o referendumu koje sadrže samo argumente za ali ne i protiv promena Ustava. Nemamo normalno stanje u medijima, nema debate ni mogućnosti da građani čuju i stranu koja je protiv promena Ustava. Zato mediji hitno moraju da se otvore za debatu, na tome ćemo insistirati u svim radnim telima“, kazao je Obradović.

Ocenio je da je „posebno dramatičan nerad“ Privremenog nadzornog tela za medije koje po njegovim rečima, još nije počelo sa praćenjem medija i „ispravljanjem pogrešne medijske slike u Srbiji danas“.

„Na pismo predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića svim medijima, koji su bili dužni da u roku od 15 dana od potpisivanja sporazuma dostave planove medijskog rada, nije odgovorio niko izuzev Radio televizije Vojvodine, što je velika opstrukcija sporazuma“, dodao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari