Obradović: Ideja ujedinjenja sa Albanijom kroz Otvoreni Balkan je geopolitički problem u najavi 1Beograd, 19.04.2021. - Predsednik pokreta "Dveri" Bosko Obradovic govori na konferenciji za novinare, danas ispred zgrade predsednistva u Beogradu. Prethodno je predao tri dopisa u kojima je istaknut predlog da pregovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima pocnu odmah i zavrse se najkasnije do juna. Uz vest Bete.(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da se vlast u Srbiji bavi „idejom ujedinjenja sa Albanijom kroz nekakav mini-šengen, umesto da naš prioritet bude ukidanje granica između Srbije, Crne Gore i Republike Srpske“.

Obradović je u pisanoj izjavi naveo da je Otvoreni Balkan potreban „tek nakon što prvo izvršimo srpske integracije“, kao i da je „veliki geopolitički problem u najavi“ povodom toga što su nedavno „preduzeti koraci albanskih političara ka ujedinjenju Albanije i lažne države Кosovo i pravljenju Velike Albanije, koja će biti najveća bezbednosna pretnja u regionu ne samo za Srbiju“.

On je dodao i da je pokret Dveri „protiv dosadašnje politike vlasti prema КiM“, kao i da smatra da su pregovori sa Prištinom u Briselu „krahirali“, i da „temu КiM treba vratiti u SB UN gde imamo saveznike u Rusiji i Кini“.

„Ne razumem zašto i dalje ne tražimo punu primenu Rezolucije 12 44 SB UN koja garantuje povratak do 1.000 pripadnika srpskog državnog osoblja na КiM. Formiranje jedne takve posebne jedinice pri obnovljenom Ministarstvu za reintegraciju КiM u ustavno-pravni poredak Srbije bio bi prvi zadatak Vlade Srbije na čelu sa Dverima i mi bismo insistirali na ispunjenju ove obaveze UN koja se zasniva na međunarodnom pravu“, rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari