Obradović: Jovanjica je slika države koja se direktno bavi kriminalom i korupcijom 1Foto: Beta/Emil Vaš

Lider Dveri Boško Obradović  ocenio je danas da „Jovanjica“ predstavlja sliku države koja se „direktno bavi kriminalom i korupcijom.

Obradović je na skupu u Kragujevcu kazao da je šef obezbeđenja „Jovanjice“ bio aktivni pukovnik policije i dodao da to znači da je policija sve vreme znala da se u „Jovanjici“ gaji marihuana i dodao da je taj podatak izneo u svojoj novoj knjizi „Kriminalni krugovi“.

Prema njegovim rečima, opozicija u Srbiji nema posla sa političkim protivnicima nego sa političkom mafijom koja vlada zemljom.

„Imamo posla sa ljudima koji se u ovom trenutku bave sa tri najveće kriminalne delatnosti na svetu – trgovinom oružjem, trgovinom drogom i trgovinom ljudima odnosno krijumčarenjem migranata  iza čega takođe stoji vrh aktuelne vlasti Srpske napredne stranke“, rekao je Obradović.

Lider Dveri je naveo da tužilaštvo ćuti, da „u fiokama krije najveće afere od Savamale, preko ‘helikoptera’, ubistva Olivera  Ivanovića i Stanike Gligorijević na naplatnoj rampi u Doljevcu, trgovine oružjem u ‘Krušiku’ do trgovine drogom u ‘Jovanjici’ „, kao i na afere ministra zdravlja Zlatibora Lončara i njegove pripadnosti Zemunskom klanu i „zaboravljenih afera ‘Kofer’ i ‘Banana’ ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

Obradović je kazao da građani treba da budu svesni da od ćutanja, kukanja, povlačenja i tvitovanja – nema ništa.

„Moramo da koristimo sve demokratske metode kao što su protesti, demonstracije i građanska neposlušnost, bojkot izbora u borbi protiv ove nedemokratske i kriminalne vlasti“, naveo je on i dodao da „nikoga neće moliti za dijalog“.

Dodao je da će Dveri kao vanparlamentarni činioci nastaviti da se bore za slobodne i poštene izbore i da „svi ti kriminalci i lopovi završe u zatvoru i da nakon političkih promena konačno, posle  30 godina, dobijemo istinsko nezavisno pravosuđe“.

Obradović je pozvao građane da u nedelju 21.juna ostanu kod kuće i ne izlaze na „lažne, nedemokratske i protivustavne izbore“ koji su postali i ozbiljan rizik po zdravlje stanovništva jer je pandemija i dalje u punom jeku.

On je pozvao Ustavni sud Srbije da ozbiljno razmotri sve inicijative za ocenu ustavnosti nastavka izbornog procesa jer su ovi izbori „apsolutno protivustavni“.

„Niti u jednoj svetskoj demokratiji nije zabeleženo da izbori budu započeti po jednim izbornim pravilima pre pandemije, a da se sada nastavljaju po drugim posle okončanja vanrednog stanja“ kazao je Obradović.

Prema njegovim rečima, vlast je promenila dva najvažnija izborna zakona 40 dana pre održavanja izbora, „u sred izbornog ciklusa“.

„To je dovoljan razlog da Ustavni sud Srbije poništi ove izbore, da vlast i opozicija sednu za pregovarački sto, da dogovorimo novi termin izbora do kraja godine i, naravno, dogovorimo uslove da izbori zaista budu slobodni i pošteni“ rekao je Obradović.

Prema njenim rečima, stranke koje bojkotuju izbore neće priznati rezultate izbora 21. juna, „kao ni buduću vlast, skupštinu, vladu i njihove odluke“.

„Automatski ćemo tražiti nove izbore na svim nivoima“ rekao je Obradović.

On je kazao vlastima da odgovore na poziv predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimira Kostića na dijalog u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari