Obradović: Opozicija nastupila jedinstveno na sastanku, podvukli „crvene linije“ 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je posle sastanka u okviru druge faze međustranačkog dijaloga uz posredovanje evroparlamentaraca da ga raduje da je opozicija na tom sastanku nastupila dosta jedinstveno i da su podvukli crvene linije ispod kojih neće ići.

Insistirali smo na dve crvene linije – da ako nema pomaka u sveri medija, ako ne vidimo konkretne novosti u prostoru za opoziciju u medijima ne vidimo kako možemo da imamo bilo kakav sporazum. Ako predstavnici opozicije ne mogu da imaju ljude u kontroli izbornog procesa, i to u njegovih kompletnih šest meseci, ne vidimo smisao da potpisujemo bilo kakav sporazum“, rekao je Obradović posle sastanka.

On je naglasio da mediji moraju biti oslobođeni za drugo mišljenje, za kritiku vlasti, kao i da postoji kontrolni mehanizam preko kojeg će predstavnici opozicije kontrolisati sporazum. „To su dve crvene linije ispred kojih je stala cela opozicija“, rekao je Obradović novinarima posle sastanka.

Obradović je naglasio da u drugom delu dijaloga, tokom popodneva i sutra ujutru, opozicija očekuje konkretne odgovore na pitanja da li su za evroparalmentarce i vlast prihvatljive ove dve crvene linije „ili da se razilazimo“.

On je naglasio da u ove dve sfere jedino imamo garancije da će izbori biti slobodni i pošteni i naglasio da opozicija mora imati svoje kontrolore da bi ovo što se dogovori bude primenjeno.

Upitan da li je tačno da je valst odbila zahtev da izbori budu razdvojeni, on je rekao da ne bi da ulazi ni u jedan detalj sastanka i da poštujem pravila da se detalji ne iznose u javnost.

„Očekujem da u današnjem drugom delu sastanka i sutra pre podne dobijemo odgovore i vlasti i evropskih posrednika“, rekao je Obradović.

Preneo je i da je evroparlamentarcima rekao da je ovo i za njih izbor na čijoj su strani, da li su na strani demokratije i demokratskih izbora ili će zažmuriti na oba oka „zarad neke šeme koju imaju sa vlašću“.

Atmosfera na sastanku je, dodaje, bila poprilično normalna i korektna i da „sem pojedinih upadica predsavnika SNS sve drugo protiče u normalnom i konstruktivnom duhu“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Obradović: Opozicija nastupila jedinstveno na sastanku, podvukli „crvene linije“”

  1. A, „crvena linija“ je… Da Bole bude predsednik, Djidolaros ministar finansija, a Marinka Preletačević, guvernerka NBS… Može, ali kad na vrbi zasvrbi.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.