Obradović: Saznanje da je Stefanović falsifikovao diplomu ničim nije demantovano 1Foto: FoNet/TV

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović poručio je danas da saznanje koje je „obelodanio pre tri nedelje“, da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ima „falsifikovanu diplomu“, do sada nije „ničim demantovano niti dokazano suprotno“.

„Za ove tri nedelje vladajući režim je najpre ćutao dve nedelje i pokušavao da ignoriše ovu aferu, a zatim je u poslednjih sedam dana izbegavao da odgovori na nove dokaze Saveza za Srbiju (SzS) i menjanjem teza i raznim kontrakampanjama sve činio da skrene pažnju javnosti sa ovog krupnog skandala i koruptivne afere u vrhu aktuelne vlasti“, naveo je Obradović u autorskom tekstu koji prenosi SzS.

Obradović je upitao zašto Stefanović, koji je „praktično drugi čovek najveće vladajuće partije“, još uvek nije „podneo ostavku“, ako je „uhvaćen u kriminalu“.

„Zašto ako je sve čisto i zakonito Nebojša Stefanović jednostavno javno ne pokaže svoj indeks i diplomu“, upitao je Obradović.

Upitao je i da li će biti „javno objavljen“ sporazum o saradnji ili nekoj drugoj vrsti izdavanja licence od strane fakulteta „Megatrend International Expert Consortium Limited“ radi obrazovne delatnosti u Srbiji, i „ko je u domaćem državnom prosvetnom sistemu odobrio rad toj inostranoj firmi u Srbiji“ u sferi obrazovanja za koju ona „nije registrovana u zemlji porekla“.

Obradović je između ostalog upitao i ko su bili profesori na pomenutom fakultetu, gde su držana predavanja, kako je finansijski funkcionisao, da li je privatni univerzitet ‘Megatrend’ mogao po tadašnjem zakonu da „sam sebi nostrifikuje strane diplome“, kao i „ko su nadležni organi koji su dali saglasnost za njihovo nostrifikovanje“.

Obradović je ocenio da je Megatrend, „pored TV Pink“, drugi „ključni simbol urušavanja svih moralnih i kulturnih vrednosti Srbije“.

„Mnogo je razloga koji potvrđuju da fenomen ‘Megatrend’ predstavlja ključ za razotkrivanje koruptivnog političkog i obrazovnog sistema koji funkcioniše 30 godina bez obzira na smenu vlasti u Srbiji. Vlasti se menjaju, ali ‘Megatrend sistem’ nastavlja normalno da radi, kazao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari