Obradović: Sušta sam suprotnost Vučiću, imamo samo istu energiju 1Foto: FoNet Milica Vučković

“Patriotski blok ne samo da postoji, već je i dodatno osnažen POKS-om i drugim rodoljubivim i antiglobalističkim organizacijama koje nam svakodnevno pristupaju i mi nastavljamo borbu svim srcem za Srbiju. Profesoru Slobodanu Samardžiću se zahvaljujemo na svemu što je učinio i sigurni smo da ćemo uvek biti sa iste strane fronta. Uvek na strani srpskog naroda, a pre svega u zajedničkoj borbi za očuvanje KiM u sastavu Srbije“, ističe za Danas Boško Obradović, lider Pokreta Dveri, negirajući tako raspad Patriotskog bloka, nakon odlaska Državotvornog pokreta i Srpske sloge iz koalicije.

Da podsetimo Državotvorni pokret Slobodana Samardžića i Srpska sloga napustili su koaliciju, nakon što je Boško Obradović potpisao koalicioni sporazum sa POKS-om Žike Gojkovića.
Srpska sloga u saopštenju navodi da su Dveri samovoljno, bez konsultacija sa članovima Patriotskog bloka, prekršile sporazum i odlučile da anuliraju sve članove koalicije i naprave zvanični koalicioni sporazum sa POKS-om, odnosno sa obe frakcijem, pocepanog POKS-a.

“A svi znamo da je POKS, deo organizovanih SNS plaćenika za izlazak na izbore. Obradović, je svojim delima i odlukama ugrozio postojanje i izlazak na izbore članova Patriotskog bloka, misleći da ako nas dovede pred svršen čin mi ćemo prihvatiti taj njegov sporazum. Nije vlast što i čast, nije obraz cipela bez đona, i nismo mi igračke na navijanje. Sled je jasan od čaše vina do Vučićevog POKS-a put je kratak”, kaže se u saopštenju Srpske sloge i poručuje da oni ne žele novog Vučića uobličenog u Obradoviću.

Odgovarajuči na ove primedbe lider Dveri ističe da se naslušao optužbi i najčešće kleveta da je neko Vučićev čovek.

„ Đilas je Vučićev, Zeleni su Vučićevi, svi su Vučićevi. To su budalaštine. Naša koalicija je programska i ideološki jasno profilisana – to je treći put između sadašnjeg i bivšeg režima. Nema promene sistema bez sistemskog prevazilaženja komunističkog nasleđa, a jedna od presudnih tačaka za konačni raskid sa komunizmom jeste obnova Kraljevine Srbije. Mi smo za povratak Srbije u red evropskih kraljevina, na čelu sa narodnom dinastijom Karađorđević. Naš narod lepo kaže: „Bez Kralja ne valja”, ističe Obradović i dodaje da su Dveri odgovorile na poziv grupe istaknutih srpskih intelektualaca na čelu sa prof. dr Milošem Kovićem da se ujedine i zajednički izađu na izbore i tako postanu najača izborna lista patriotske opozicije .

Na pitanje da li je prekršio koalicioni sporazum i izigrao ostale koalicione partnere u Patritskom savezu, lider Dveri kaže da to nije tačno, jer nikakav koalicioni sporazum nije ni postojao, niti je mogao postojati pre raspisivanja izbora.

„ Dveri su već mesecima stožer sabiranja patriotskih snaga, i taj naš zajednički Patriotski blok iz dana u dan je sve širi i sve jači, i predstavlja jasnu idejnu, vrednosnu i personalnu alternativa kako sadašnjoj tako i povratku na bivšu vlast. To sam lično potvrdio i spremnošću da se odreknem predsedničke kandidature za račun nekog drugog iza koga bismo svi stali. Ali se onda ispostavilo da sam ja taj koga patriote i monarhisti žele da vide na čelu Patriotskog bloka za obnovu Kraljevine Srbije. To je za mene velika čast i još veća odgovornost. Verujem u sebe i u Srbiju, ističe sagovornik Danasa.

Upitan da prokomentariše tvrdnje dojučerašnjih koalicinih partnera da oni ne žele novog Vučića uobličenog u Bošku Obradović, lider Dveri kaže da svi koji ga znaju, znaju da je suprotnost Vučiću, osim u energiji koju ulaže u politički rad.

„ Važnija vest je da je Vučićevo vreme prošlo, da je on umoran i izlizan i da se uskoro povlači. Vreme je za razgovor o Srbiji posle Vučićevog pada. Ideje Dveri, naš program, novi, stručni i nekompromitovani ljudi za promenu sistema iz naših redova, biće ključni faktor u stvaranju nove srpske nacionalne i političke elite i buduće vlasti. Dveri su pokret mladih i budućnosti. I u pravu ste, Dveri će voditi zemlju posle Vučića, ali na potpuno drugi i često suprotan način od ovog nedemokratskog i kriminalizovanog režima“, poručuje Obradović u razgovoru za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari