Obradović za razgovor sa svima u opoziciji, alternativa – patriotski blok

Posle distanciranja proevropskog dela opozicije od desnice koja je išla na sastanak sa Vučićem i Dodikom, lider Dveri predlaže ideološku kolonu

Ostavite komentar


  1. Obradoviću, sa proevropskom opozicijom ti nemaš šta da tražiš. Aleksandar Vučić je posle 9 godina na vlasti došao do tačke kada je zbog svega počinjenog izgubio svaki legitimitet. Sa takvim čovekom se ne razgovara bez posrednika iz EU.

  2. ‘Ajde, bre, dosta više zloupotrebe pojma „patriotizam“ i manipulisanja značenjem.
    Nije patriotizam kulturna zaostalost i neemancipovanost. To nije ni tradicionalnost.
    Nazovite blok nazadnim ili zaostalim.

  3. sve isto kao kod šapića. najviše pričaju o drugim opozicionim strankama a o diktatoru više ni reči. neka hvala boško, ja više i ne razmišljam da glasam za tebe. -1 za dveri a +1 za nekog drugog na nekim sledećim izborima.

  4. Namerno GA stavljate u prvi plan i pisete o NJEMU, da biste narodu ,, ogadili“ svaku pomisao na opoziciju i promene cije olicenje ovaj covek nije!!!Nemojte to da radite, svako iole normalan zna za ciji interes ovaj neartikulisani lik radi i na cijem je platnom spisku…

  5. Ja nisam pristalica gospodina Obradovića, ne slažem se s njim oko mnogo čega, ali čovek je u pravu, najbolje je da se okupi više ideološki usmerenijih i u tom smislu iskrenijih lista, a za sve nas bi bilo bolje da prestanemo da širimo međusobnu mržnju i podele i da prihvatimo činjenicu da postoje oni u ovoj zemlji koji drugačije ideološki razmišljaju, i da je to sasvim normalno u jednom demokratskom društvu, da to nije jeres. Nije nazadno biti nacionalno svestan, isto kao što nisu svi ideološki levo, građanistički ili tzv. „proevropski“ orijentisani građani automatski domaći izdajnici i strani plaćenici, to jednostavno nije tačno, i takva vrsta narativa nas neće odvesti nikuda dobro, samo će produbljivati društvene podele i činiti da ni sa najbližima nećemo moći da živimo u istoj kući, samo zato što ideološki ili politički drugačije mislimo. Ne smemo dozvoliti da se kao Nacija jedne, jedinstvene Republike, kao sugrađani, kao braća i sestre, iako etnički, polno, seksualnoorijentativno, veroispovedno, jezički-govorno, rasno ili političko-ideološki raznoliki, izdelimo do te mere da ne možemo da živimo jedni s drugima i jedni među drugima, kao braća i sestre i sugrađani, što i jesmo, jer takve ekstremne izdeljenosti vode samo u građanske sukobe i, dugoročno, u smrt jedne Nacije. Mora postojati neki ljudski, opštedruštveni, javni interes, jedna solidarnost i određena pravila opšteg, ljudskog ponašanja i ophođenja koji su iznad svih raznolikosti i podela u društvu, samo tako ćemo pokazati da smo sazreli za živimo istinsku demokratiju, jer demokratija se neguje i čuva, ali ne tako što prisvojimo tapiju na nju, zovemo se najvećim demokratama od svih i busamo u grudi, a u sve druge i različite upiremo prstom i prozivamo ih da su „lažni“, a da smo mi, je l’ te, oni „pravi“ i „jedini istiniti“, na šta niko pojedinačno u jednom društvu nema pravo, već živeći konstantnu inkluziju i društvenu i opštenacionalnu solidarnost, i to najviše upravo sa onima sa kojima se najviše ne slažemo, a ne okrećući glavu od njih, to nikada neće moći biti rešenje.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.