Odbornici DS napustili sednicu Skupštine Leskovca 1Foto: wikipedia

Članovi odborničke grupe Demokratske stranke (DS) napustili su danas sednicu Skupštine grada Leskovca u trenutku kada su odbornici tokom usvajanju dnevnog reda..

..dva sata vodili raspravu o tački koja je trebala da bude prva na dnevnom redu i ticala se predloga novog poslovnika Skupštine. Odbornica DS Jela Spirić rekla je za FoNet da je današnja sednica „protokolarna farsa, jer će poslovnik, iako je, koliko čujem povučen, ostati isti, a nasilje nad opozicijom još veće i agresivnije“.

„Opozicija je pre godinu dana napustila sednicu u borbi protiv spajanja tačaka i skraćivanja vremena za raspravu, a nakon samo godinu dana skupština dobija ozbiljne odlike fašizma, jer opozicija možda neće imati ni mogućnost za bilo kakvu raspravu i izlaganje zloupotreba i bahaćenja trenutne vlasti“, rekla je Jela Spirić.

Ona je dodala i da je na današnjoj sednici kao argument za usvajanje novog Poslovnika korišćen „primer dobre prakse Beograda i Novog Sada“. Jela Spirić rekla je da je odbornička grupa „Za pravedni Leskovac“ napustila današnje zasedanje jer ne želi da učestvuje u prividu demokratije koju prezentuje gradonačelnik i kada će se već na narednoj sednici „zabraniti osnovna demokratska prava i sloboda govora“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari