Odbrana Veljka Belivuka otvorila mnoge zaboravljene teme: Radomir Lazović postavio nezgodna pitanja ministru Vulinu i tužiteljki Dolovac 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Radomir Lazović, šef poslaničke grupe Levo-zeleni blok postavio je na početku današnje sednice Skupštine Srbije, pitanje ministru policije i republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac kako će nadležni organi reagovati na navode Veljaka Belivuka da je za potrebe države organizovao rušenje u Savamali i navode predsednika drđžave Aleksandra Vučića da je u rušenju učestvovao sam vrh beogradske vlasti koju je 2016. čino Siniša Mali, aktuelni ministar finasija.

On smatra da se na ova pitanja mora odgovoriti što pre jer će, kak oje rekao, taj čovek koga je predsednik države okarakrerisao kao glavnog rušitelja postati uskoro ministar u vladi.

Lazović je pitao i predsednika Skupštine Vladimira Orlića o statusu narodne inicijative o zabrani iskopavanja litijuma i bora. On je pitao da li je skupština primila narodnu inicijativu i kada većina planira da je uvrsti na dnevni red.

Danas se u Skupštini Srbije raspravlja o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima što je uvod u formiranje Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari