Odluka o raspuštanju gradskog odbora DS u Sremskoj Mitrovici za nas ne važi. Mi ćemo se uvek boriti protiv revanšizma i odluka koje su u suprotnosti sa Statutom stranke, kaže za Danas Aleksandar Prodanović, bivši predsednik Gradskog odbora DS u Sremskoj Mitrovici.


Zašto je Gradski odbor u Sremskoj Mitrovici raspušten?

– Informaciju o tome sam dobio bez obrazloženja. To je posledica potpune nesposobnosti sadašnjeg rukovodstva DS da uvaži drugačije mišljenje u stranci. I to je njihova priprema za unutar stranačke izbore koji će uslediti posle republičkih izbora koji će najverovatnije biti ove godine. Način na koji ovo rukovodstvo vodi stranku dovešće na žalost do katastrofalnog izbornog rezultata. Vrh DS se obračunava sa svima koji bi sutra mogli da traže njihovu odgovornost za loše vođenje stranke.

Da li raspuštanje odbora ima veze s tim što je ovaj odbor blizak nekadašnjem potpredsedniku DS Dušanu Petroviću, koji se ne slaže s vrhom stranke?

– Problem DS je što nema politiku. Prošlo je više od dva meseca od izborne skupštine DS i Dragana Đilas, novi predsednik, još nije definisao politiku stranke. Jedini koji je izašao s jasnom politikom koju DS treba da vodi je Dušan Petrović. Na poslednjoj sednici Glavnog odbora sam zatražio da se prestane s revanšizmom i da počnemo da se bavimo problemima građana. Građani će glasati za DS samo ako budu sigurni da smo mi ta politička opcija koja može da reši njihove probleme, a ne da štitimo interese našeg rukovodstva.

Da li se plašite disciplinskog postupka koji bi mogao da se pokrene protiv vas jer u javnosti govorite protiv stranke kojoj pripadate?

– Apsolutno ne. Govorim istinu i upozoravam da danas o rezultatu Stranke koji je pravio Boris Tadić možemo samo da sanjamo. Mi ovako nismo ozbiljna konkurencija SNS-u.

Koji su vaši planovi?

– Kao šef odborničke grupe DS u Skupštini grada boriću se da građani Sremske Mitrovice žive bolje. Mi čvrsto branimo pravo da se politika u Sremskoj Mitrovici vodi ovde, a ne u Beogradu ili Novom Sadu. Na izborima smo pokazali da smo u pravu jer smo i na lokalu i na republičkom nivou imali daleko bolji rezultat od proseka stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari