Održan osmi protest "1 od 5 miliona" u Majdanpeku 1Foto: Gradimir Bogdanović (Arhiva)

Osmu sredu zaredom u majdanpečkom gradskom parku okupili su se nezadovoljni Majdanpečani kojima su se pre polaska u protesnu šetnju gradskim ulicama obratili odbornik Dveri u lokalnoj Skupštini Marko Radulović i novinar Srđan Škoro.

Veći broj napada pasa lutalica na ljude poslednjih dana bio je povod da se spisku dosadašnjih zahteva učesnika protesta, doda i rešavanje problema pasa lutalica naveo je dr Marko Radulović i nastavio:

– Živimo u medijskom i pravnom mraku. Na naše zahteve niko još nije odgovorio, zato ćemo mi simbolično da osvetlimo taj mrak ovde pored javnog tužilaštva koje nikako da odgovori na naše zahteve. Zapalićemo baklju da osvetlimo mrak. Pošto nam niko ne odgovara na zahteve nastavljamo sa protestima do 13. aprila kada zajedno krećemo za Beograd, 13. aprila idemo u Beograd da oslobodimo i Majdanpek i Beograd i celu Srbiju. – kazao je odbornik Dveri u opštinskoj Skupštini Majdanpek Marko Radulović.

Čestitajući na velikoj  hrabrosti Majdanpečanima koji su izašli na protest „Jedan od pet miliona“ novinar Srđan Škoro kazao je da zna pod kakvim se pritiscima živi u malim mestima, jer nije isto kao u Beogradu gde izađe 40 – 50 hiljada ljudi i gde se ne zna ko je ko, a ovde  se svačije ime tri puta boldira i podcrtava ko je prisutan.

– Svakojakih je vlasti bilo u ovoj našoj zemlji, ali ovakvih lopova i lažova nikada nije bilo. Ovoliko nepravde nikada nije bilo. Mi živimo u državi gde se zna samo ko i koliko krade, a sve drugo mi plaćamo. I zaista s tim mora da se prekine. Ja se nadam da će 13. aprila kada istekne taj rok koji smo postavili Aleksandru Vučiću, da će se u Srbiji brojati drugačije vreme. I da će se promeniti sve, da više ništa ne zavisi od njega i od njih. Sve zavisi od nas koliko smo spremni, koliko smo istrajni i da li hoćemo zaista da promenimo nešto. Ukoliko hoćemo, imamo priliku za to 13. aprila.- poručio je okupljenim Majdanpečanima novinar Srđan Škoro.

Naredno protesno okupljanje u Majdampeku najavljeno je za sledeću sredu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari