Održano saslušanje V. T koji je ranjen u Banjskoj, advokat očekuje 30-dnevni pritvor 1Foto: Beta/AP Photo/Visar Kryeziu

U bolnici u Prištini večeras je održano saslušanje V. T. – jednog od uhapšenih u selu Banjska koji je ranjen tokom sukoba sa Kosovskom policijom.

V. T. je juče nakon hapšenja prebačen u Prištinu, gde je i hospitalizovan.

Njegov advokat, Miloš Delević, potvrdio je večeras za KoSSev da ga je danas posetio i proveo sa njim nekoliko sati, prenosi Kossev.

On je, sa druge strane, demantovao navode na društvenim mrežama – da je V. T. navodno preminuo.

Tvdi da je njegov klijent stabilno, da se oseća dobro, te da će ga sutra posetiti supruga.

U bolnici u Prištini danas je održano saslušanje s ciljem odlučivanja o određivanju mere sudskog pritvora, koje je završeno oko 20.00 časova.

Delević tvrdi da mu još uvek nije stiglo rešenje iz suda, ali i kaže da očekuje da će njegovom klijentu biti određen pritvor od mesec dana.

Podsetimo, rano ujutru u nedelju u selu Banjska u zvečanskoj opštini u zasedi je ubijen narednik Kosovske policije, a dva policajca su ranjena.

Glavna vest u međuvremenu se preselila na sukobe koji su trajali do večernjih sati.

Prema podacima Kosovske policije, u toku jučerašnjeg dana ubijena su najmanje tri napadača, a još dvojica su uhapšena, od kojih je jedan ranjen – V. T. Ujedno su uhapšene još četiri osobe koje se dovode u vezu sa ovom grupom.

U selu Banjska od juče ujutru se sprovodi policijska operacija usled čega je zabranjen ulazak i izlazak iz sela, osim, kako tvrde iz policije, u posebnim slučajevima.

Situacija je večeras mirna, a prema navodima policije, vrši se detaljno pregled i uviđaj u celom selu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari