Oglasio se Miroslav Aleksić posle smene, u NS kažu da se ne pravi većina u Izvršnom odboru naklonjena Vuku Jeremiću 1Miroslav Aleksić Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić potvrdio je za Danas da je smenjen sa mesta predsednika Izvršnog odbora NS, ali nije želeo da govori o tome.

S druge strane u NS, nude obrazloženje za takvu odluku.

– Predsedništvo Narodne stranke je danas donelo odluku da izabere novi Izvršni odbor na čijem je čelu Slobodan Doklestić u cilju sporovođenja izborne skupštine koja je zakazana za 22. oktobar. To je odluka donta dvotrećinskom većinom u cilju sporovođenja demokratske i transparentne izborne skupštine, kaže za Danas portparol i generalni sekretar NS Stefan Jovanović, pojašnjavajući zašto je dosadašnji predsednik IO Miroslav Aleksić sklonjen sa te funcikije.

Na pitanje zašto je Aleksić bio prepreka demokratskoj i transparentnoj skupštini, odgovara da poštujući demokratske procedure čovek koji se nalazi na čelu IO (Miroslav Aleskić a potencijalni je kandidat za predsednika stranke prim.aut.), bi bilo kao kada bi se bio na čelu RIK i bio kandidat za neku funkciju.

– Cilj je da skupština bude demokratska i kandidati budu izabrani u takvoj atmosferi i to odražava i sastav IO gde se vodilo računa da ima predstavnika oba kandidata tako da je sastav vrlo izbalansiran, ukazuje Jovanović.

Upitan da li se u IO pravi većina naklonjena sadašnjem predsedniku Vuku Jeremiću, odgovara da ne.

– Izvršni odbor je bukvalno sastavljen na paritetnom osnovu uz vođenje računa o geografskoj zastupljenosti i podršci ka potencijalnim kandidatima kao bi se demokratski sporovela skupština Narodne stranke – naveo je on.

Na pitanje da li je razrešen i predsednik odbora za KiM odgovara da jeste i navodi da je na tu poziciju imenovana Sanda Rašković Ivić, dobro poznata srpskoj javnsti i koja se dugo se bavila KiM.

– Nažalost naš predhodni poverenik za KiM Žarko Ristić je pokazao loše rezultate u našoj kampanji oko referenduma za očuvanje Kosova a njegovim istupima u javnosti je nanosio štetu stranci – kaže Jovanović.

Predsedništvo je dana izabralo i novog predsednia omladine NS i to je Aleksandar Ljubomirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari