Ognjen Radonjić: Rusija važan i potencijalno opasan faktor za naprednjake, zbog čega je Vučiću korisno da održava odnose sa Dačićem

Ostavite komentar

  1. Politika u R.Srbiji , i dalje po istoj šemi…kopiranje ,,onoga što obećava da ima političku budućnost !’
    Formula … Vučić po receptu ….Miloševića ili obrnuto Dačić ..Vučić!’, ne promenjena formula!!

  2. Od svega toga što je nabrojao, najvažniji faktor su otvorene granice i mogućnost da svako ko je nezadovoljan stanjem u zemlji (iz bilo kog razloga) može da je napusti mnogo lakše i brže nego što je to bilo za vreme Miloševića. Da toga nema, SNS bi bio odavno prisiljen da uvede ogoljenu diktaturu.

  3. Posle svake sednice Centralne otadzbinske uprave imali smo obostrano korisne odnose.

  4. Na povratku iz Gline preklinjao me da imamo sadrzajne odnose i ja sam ga posteno izdominirao.

  5. Profsor greši kad pravi takve paralele.Ipak je on profesor filoz.fakulteta,a ne ekononomskih nauka.Drugo je politika vladavine,a drugo vodenje države u socijlanoj i ekonomskoj politiki.Pravimo poredjenja izmedju šahista i fudbelera.Vučić je peuzeo držvavu sa tri puta manjeg javnog duga Srbije nego Mološević.Žuti su isto tako došli na vlast sa tri puta manjeg javnig duga.Milošević ništa nije prodao društvene i državne imovine,kao predhodnici i još više zadužili narod.Za vreme Miloševića postojao je porez od 5 posto do 8 posto.Naslednici su gapodigli i uveli PDV na 15 posto,Vučić ga je digao sa 15 na 18 posto,pa na 20 posto.Uveo PDV i na struju i akcizu na struju i na ostale prozvode,podigao sve poreze i uveo nove dopronose kojih nije bilo optertio narod,panezonerima oteo penzije i sada je najlepiši i najbolji.To je mogao uraditi i Milošević i ostali i biti najbolji.Tako da ta poredjenja ne stoje.Narod je opljačkan sa svih strana.Kako radnička klasa da plati jedan TV koji je jefitniji od 100 kg krompira.Pa 100 kg paradajza košta koliko i TV i vodeo rekorder isl.Ne postoji prosečan penzioner u Srbiji koji može da kupi za penziju 100 kg paprike.A država na teret radnika dala,traktore,donacije za bunare,za košnice,po voćki,po hektaru,po litri nafte,za mehanizaciju- koja sada blokira puteve radničkoj klasi da ide a posao i mame i tate bolesne,šta sve nisu otelii sa kakvim glupostima se bavili,Kod Miloševića,nebi smeli na ulicu prof folozof fakulteta ni na ulicu ne bi smeli da izadju.Mogo bi narkoman Drašković i vaš prof Mićunović u,koji v oli Crnu Goru a Beogradu ima posebnu želju.Više neverujemo ni Popovima u Srbiji,a ne plitičarima,mi pismeni tako razmišljamo.Nama matorima koji smo u osmoj deceniji života i sa velikim odmor od škole,ostaje da kažemo,sve su to lažvi Sve i jedna vlast je Zlo učinila ovom narodu.Najbolja je ona ,koja je manjeg zla učinila.I tu može da bude polemika.Ko je manjeg zla učinio

Ostavite komentar

Politika

Kurti: Za osnivanje Zajednice nisam dobio adekvatan argument 9

Kurti: Za osnivanje Zajednice nisam dobio adekvatan argument

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je u ekskluzivnom intervjuu za RTK2 da od 18. avgusta prošle godine traju zvanični pregovori o konačnom sporazumu Kosova i Srbije. Predsednik Vlade Kosova veruje da je predlog evropskog sporazuma dobra osnova, te da je spreman da razgovara o sporazumima postignutim u Briselu, ali da za osnivanje Zajednice srpskih opština nije dobio adekvatan argument.

Naslovna strana

28. i 29. januar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.