Aleksandar OlenikFoto: Beta/LUKA FILIPOVIČ

“Par stotina metara od mesta gde je privatno obezbeđenje SNS, da ne kažem falange, tuklo, vezivalo, klečalo po glavama Vojvođana u Novom Sadu, održan je politčki skup SNS kojim su, kao i svaki put, zluopotrebili sve žrtve Oluje”, kaže za Danas Aleksandar Olenik, poslanik koalicije Vojvođani.

U pitanju je, kako kaže, čista zloupotreba žrtava i njihog bola i patnje, jer se Aleksandar Vučić bavi samo posledicama Oluje, izbegavajući da priča o ličnoj i politčkoj odgovornosti i krivici za politiku koju nikad nije prestao da sprovodi. Prvo je to bila Velika Srbija, pa Srpski svet, a sada je to Otvoreni Balkan.

“ Da, u Oluji je bilo puno ratnih zločina protiv srpskih civila. Da, celukupna akcija Oluja je imala za cilj etničko čišćenje Srba u Hrvatskoj. Da, u tome se i uspelo. Ali ono o čemu Vučić uvek ćuti je činjenica da je lično on, zajedno sa Dačićem i Vulinom, vatreno sprovodio Šešeljevu i Miloševićevu zločinačku politku Velike Srbije i to radi i sada”, ističe Olenik.

Ocenjuje da je politički skup u Novom Sadu poslednji primer sprovođenja politike Srpskog sveta.

“ Istom tom politikom su prvo uvukli Srbe iz Hrvatske u rat. Četiri godine su upravljali, čitaj: pljačkali Krajinu i obećavali Krajišnicima da će to biti nezavisna ili srpska država. A onda, 1995. su ih napustili kao da nikad nisu ni postojali i naplaćivali su im vodu na Rači. Zbog ovih činjenica Vučić, Dačić, Vulin i svi radikali, socijalisti, sada naprednjaci i ostali julovci nemaju pravo da pomenu Oluju”, navodi Olenik.

Dodaje da nemaju to pravo, jer su baš oni trebali da odgovaraju za Oluju i to isto kao što odgovaraju ratni zločinci.

“Nažalost, Vučićev govor je jasna priprema za nove sukobe, jer on nikada nije napustio radikalsku politku Velike Srbije, samo je uspeo da 2012. godine debelo prevari neke iz EU i neke iz kruga dvojke, govoreći o evropskom putu. On i dalje govori o evropskom putu, mi slušamo, i idemo ka novim sukobima”, zaključuje poslanik koalicije Vojvođani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari