Omladina DS: Mladi su pretnja vlasti 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Dva meseca pošto su Ujedinjene nacije 2000. godine današnji dan proglasile Međunarodnim danom mladih, opozicija u Srbiji je „na krilima mladosti“ pobedila režim Slobodana Miloševića, a 22 godine kasnije, na vlasti su ponovo oni koji su terali naše roditelje iz zemlje, a sada i nas, saopštila je Demokratska omladina, podmladak Demokratske stranke.

Mladi, obrazovani i željni normalnog života su najveća pretnja za sadašnju vlast, jer predstavljaju sve što ovaj režim nikada neće biti, ocenili su u saopštenju i poručili da se bore za slobodu, demokratiju, čestitost i za pravo da se obrazuju, žive, rade i zasnivaju porodicu u svojoj Srbiji.

„Borimo se da više nikada ne bude duži red ljudi na aerodromu nego ispred fakulteta, da znanje bude jače od partijske knjižice, da mlad čovek može da radi ono što voli, a ne ono što mora, za Srbiju jednakih šansi za sve u kojoj vladaju zakoni, a ne pojedinac. I najbitnije, borimo se da mladi budu sadašnjost, a ne samo budućnost“, naglasila je Demokratska omladina.

Obećali su da od te borbe neće nikada odustati jer „mladi zaslužuju Srbiju bolju od ove kakva je danas, a Srbija zaslužuje mlade ljude koji će ostati ovde i sa kojima će se u budućnosti ponositi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.