Opozicija će na potcenjivanje reagovati otporom, poručio je Zoran Lutovac vladajućoj većini 1foto: Printskrin, RTS

Negodujući zbog ponašanja vladajuće većine, uskraćivanja prava opoziciji da govori po amandmanima, da replicira, da se javlja po poslovniku, Zoran Lutovac, šef polaničke grupe Demokratske stranke, rekao je da će takvom ponašanju opozicioni poslanici pružiti otpor.

„Organozovaćemo se i pružiti otpor, jer ovakvo potcenjivanje skupštine mora jednom za svagda da se prekine“, rekao je Lutovac.

„Ovo je nedopustivo ponašanje. Premijerka dva dana ima važnijeg posla od najvažnijeg zakona kojim se odlučuje sudbina ljudi i kako će izledati ulaganje. Koja su to važnija pitanja i važiji sastanci. Šta ima važnije od budžeta. Zar nije ovo duboko potcenjivanje građana i skupštine, jer ih ne interesuje šta će reći građani, ili opozicija. Oni znaju da će na zvonce parlament izgasati sve što oni hoće. Ovakvo potcenjivanje skupštine mora da se prekine jedno za svagda“, naveo je Lutovac.

Opozicioni poslanici zatražili su od nadležnih skupštinskih odbora da dostave poslanicima obrazloženje zbog lega su njihovi amandmani odbijeni.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari