"Što ste nasilnici": Poslanici DS objavili snimak prepirke sa Milenkom Jovanovim ispred Skupštine 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Zamenik predsedniks Izvršnog odbora DS Darko Simić okačio je na svoj Tviter profil snimak na kojem se, kako je napisao, vidi da poslanici SNS ne daju poslanici DS i potpredsednici te stranke Dragani Rakić da ode kući posle sednice Skupštine Srbije. Rakić za Danas kaže da je, pošto je poslanik Jovanov svojevremeno pokazivao veliko interesovanje za srpski jezik pa je čak predlagao uvođenje „jezičkih patrola“, mislila da bi mu bilo drago da i sa njom popriča o tome, te da mu je zato ljubazno rekla da za nju „jurićemo vas po ulicama nije stilska figura’. Ostala je, kaže, zapanjena koliko ga je ta rečenica uzbudila i uplašila

On je napisao:“Nasilnici iz SNS ne daju poslanici Dragani Rakić na miru da ode kući“.

Na snimku se u mraku vidi Milenko Jovanov, šef odborničke grupe SNS, u Narodnoj skupštini, sa poslanikom i šefom odborničke grupe SNS u Skupštini grada Beograda Aleksandrom Mirkovićem.

Muškarac koji je snimio ovaj snimak im govori da puste Rakić da ide kući i da ne budu nasilnici, dok Rakić poručuje „vidimo se sutra“.

Ovaj snimak je na svom Tviteru podelila i Dragana Rakić. A za Danas  pojašnjava šta se desilo.

– Sinoć na kraju radnog dana oko 23 sata Milenko Jovanov i ja smo se slučajno sreli prilikom izlaska iz Narodne skupštine. Pošto je poslanik Jovanov svojevremeno pokazivao veliko interesovanje za srpski jezik pa je čak predlagao uvođenje „jezičkih patrola“ koje bi propitivale pripadnike nacionalnih manjina o poznavanju srpskog jezika, mislila sam da bi mu bilo drago da i sa mnom popriča o tome. Zato sam mu vrlo ljubazno rekla da za mene „jurićemo vas po ulicama nije stilska figura’. Ostala sam zapanjena koliko je njega ta moja rečenica uzbudila i uplašila. A ja sam samo htela da malo popričamo o stilskim figurama u srpskom jeziku – navela je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari