Albin Kurtifoto BETAPHOTO AP Photo/Visar Kryeziu

Opozicione partije na Kosovu – Demokratski savez Kosova (DSK) i Alijansa za budućnost Kosova, optužile su premijera Aljbina Kurtija da je odgovoran zbog oštrih sankcija koje je Evropska unija uvela prema Kosovu, preneo je danas Kossev.

Predsednik DSK Ljumir Abdidžiku poručio je da je ovo „poslednji put za novi put bez Kurtija i njegove politike izolacije“.

Abdidžiku je ocenio da „Kosovo nikada nije bilo gore na međunarodnom planu nego danas“ i da „Srbija nikada nije imala veću podršku nego sada“.

On je pre nekoliko dana pozvao na „novi put“ i to bez Aljbina Kurtija i najavio sastanke sa društvenim akterima za izgradnju „pravog puta“.

„Aljbin Kurti i njegova politika ne mogu učiniti Kosovo evropskom državom“, poručio je lider DSK.

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je na Fejsbuku podsetio da je predložio smenu Kurtija, svestan da Kosovo sa Kurtijem kao premijerom ulazi u ćorsokak.

„Koliko je opasna i beznadežna situacija, koja će se, nažalost, sve više pogoršavati, dokazuju sankcije EU Kosovu i upozorenja SAD da je Vlada Kosova na pogrešnom putu“, naglasio je Haradinaj.

On je istakao da je vreme da deluju i ujedine se svi kojima je Kosovo primarni interes, bilo kada su u pitanju opozicioni ili poslanici vlasti, i da se smeni aktuelna Vlada.

„Nespremnost da se deluje u vreme tako duboke krize sa nezamislivim posledicama po zemlju je saučesništvo. Predlog za smenu Aljbina Kurtija danas je od nacionalnog interesa“, poručio je Haradinaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari