Opozicija negodovala zato što ministri sve češće psuju majku poslanicima: Srbija ide u potpuno pogrešnom pravcu 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

„Već drugi put u roku od mesec dana dešava se nasilje i prostakluk ministara Vlade Srbije nad narodnim poslanicima opozicije. Prvo je to uradio Siniša Mali, ministar finansija koji je Dragani Rakić, poslanici DS opsovao majku, a danas je to ponovio i Aleksandar Martinović, ministar državne uprave koji je Miroslava Aleksića oterao u mesto rođenja.

Sve to nije čuo predsednik Skupštine Vladimir Orlić koji je onima koji protestvuju zbog takvog ponašanja ministara izrekao opomenu“, rekla je na zajedničkoj konferenciji za novinare dela opozicije, Sanda Rašković Ivić, poslanica Narodne stranke.

Prema njenim rečima u normalnoj državi takvi ministri bi bili udaljeni sa sednice vlade i bilo bi im zabranjeno političko delovanje zbog nemogućnosti da suzbiju sopstveni bes.

„Jer kao što glasi jedna izreka -teže je vladati sobom, nego gradom“, rekla je Rašković Ivić, naglašavajući da je povod za bes ministra Martinovića bila želja opozicije da se razgovara o akcidetu koji se dogodio kod Pirota i da je zbog toga opozicija proglašena fašistima i nekrofilima, a SNS stavljen u pozicijiu žrtve i Jevreja.

Predstavnici opozicije, na konferenciji za novinare istakli su da Srbija ide u potpuno pogrešnom pravcu.

Miodrag Gavrilović, poslanik DS naveo je da ovo više nije jedan normalan odnos u parlamentu i da sve više zadire u medicinsku kategoriju.

„Nažalost nemamo čak ni predsednika skupštine koji se bar trudi da održi kakav takav red. Vladimir Orlić ne samo da se nije stavio samo na jednu stranu, već se ponaša kao čovek koji uživa da neke ljude posebno maltretira, da im oduzima reč i ne dozvoljava repliku. U eri višestranačja ovo je ubedljivo najgri skupštinski saziv“, naveo je Gavrilović.

Opozicija je navela da je cela Srbija ugrožena politikom SNS i zato vlast mora da odgovori ko je dao odobrenje da se na ovom delu pruge , koja je sva lelujava , obavlja transport opasnih materija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari