Opozicija održava sastanak o načinu izlaska na izbore 1foto A.H./ATAImages

Pregovarači partija okupljenih oko protesta „Srbija protiv nasilja“ sastali su se daas u 14 sati kako bi razgovarali o načinu izlaska na izbore koji bi trebalo da budu održani 17. decembra, rečeno je Danasu iz više izvora.

Danas je javnosti poručeno da među predstavnicima takozvane proevropske opozicije, koalicije „Pravac Evropa“, Demokratske stranke, Zajedno, Zeleno-levog fronta, Ekološkog ustanka i Narodnog pokreta Srbije, nema disonatnih tonova oko toga da se na izbore izađe na jednoj listi.

Da stvari idu u tom pravcu, zainteresovana javnost je pomislila posebno posle jutrošnjeg saopštenja SSP da se predsedništvo te najveće opozicione partije zalaže za to da ova grupa stranaka na sve nivoi izbora izađe na jednoj listi.

Ipak, kako nam nezvaničo kažu naši sagovornici, konačni sporazum oko toga još nije postignut. Oni ipak nisu mogli da preciziraju da li će biti iznenađenja oko broja kolona.

Prema nekim najavama, dogovor bi trebao da bude javnosti objavljen do kraja meseca odnosno tik pred raspisivanje izbora 2. novembra.

Na sastanku će verovatno biti i reči o tome kao će izgledati protest „Srbija protiv nasilja“ u subotu u Beogradu. Danas je na konferenciji za novinare organizatora rečeno da će protesta u petk biti u Čačku a daće se u glavnom gradu verovatno ići do zgrade REM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari