Opozicija traži vanredne izbore u beogradskoj opštini Palilula 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Grupa opozicionih stranaka je danas tražila raspuštanje Skupštine beogradske opštine Palilula i raspisivanje vanrednih izbora povodom hapšenja zbog malverzacija i ostavke predsednika te opštine, Aleksandra Jovičića.

Predstavnici Nove stranke, Kancelarije za lokalne i inovativne politike, Socijaldemokratske stranke, Demokratske stranke i Pokreta slobodnih građana su novinarima ispred opštinske zgrade saopštili da od danas prikupljaju potpise građana za peticiju kojom će od Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu tražiti ispunjenje svog zahteva.

Predsednik Nove stranke Aris Movsesijan je, podsetivši da je Jovičić uhapšen zbog sumnji na teška krivična dela, naveo da, po izjavi direktora Policije Srbije, Vladimira Rebića, „dve godine traju istražne radnje teških krivičnih dela za koja se tereti Jovičić“.

Movsesijan je naveo da „to znači da je on (Jovičić) kandidovan u uslovima da već postoji osnovana sumnja da je počinio teška krivična dela vezana za njegovu funkciju“.

„Na taj način su prevareni građani opštine a moguće je da su prevareni i odbornici – daj Bože da su prevareni jer ako su znali onda je to ne samo etička i politička odgovornost nego i neka druga“, rekao je on.

Movsesijan je reka da je Jovičić na čelu opštine bio „uz saznanje direktora Policije, najverovatanije tadašnjeg ministra policije a ja bih mogao da se zakunem i Aleksandra Vučića, a stavljen je da nosi (izbornu) listu za ovu drugu po redu po veličini opštinu u Srbiji“, rekao je on.

Generalni sekretar Socijaldemokratske stranke, Konstantin Samofalov, pozvao je i druge opozicione stranke da se pridurže akciji „spasavanja časti građana opštine Palilula“.

„Zahtevamo hitno raspuštanje (rukovodtstva) opštine, budući da se pravi mrtva pred onim što se dešavalo i zahtevamo nakon toga hitno raspisivanje i vanrednih izbora“, rekao je on.

Samofalov je napomenuo i da je „velika sramota za opštinu Paliluka i grad Beograd da od milosti predsednika države i njegovih prijatelja zavisi da ll che neko biti izveden pred lice pravde ili ne“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari