Opozicioni odbornik pozvao na TV duel zamenika gradonačelnika Niša 1Miloš Banđur i Branislav Jovanović Foto: Danas

Branislav Jovanović, odbornik opozicione koalicije „Niš, moj grad“ u Skupštini grada Niša rekao je povodom najave zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura da je podneo privatnu tužbu protiv njega za povredu ugleda i časti, da bi najbolje bilo da stavove ukrste na TV duelu ili okruglom stolu.

– Neophodno je da vas pred sudom javnosti podsetimo na vaše pogubno delovanje u ovom gradu. Ako vam je draga istina, prihvatite ovu civilizacijsku tekovinu, a građani neka uporede ko je u pravu.  Ako ste čovek od morala, ugleda i integriteta,  izađite iz „bunkera“, suočite se sa istinom, nećete valjda biti kukavica i pobeći sa „megdana – izjavio je Jovanović, koji je predsednik inicijativnog odbora Stranke slobode I pravde u Nišu.

Opozicioni odbornik pozvao na TV duel zamenika gradonačelnika Niša 2
Miloš Banđur Foto: Danas

On je najavio  da će podsetiti Nišlije na sve oblike korupcije u gradu, u prethodnih osam godina, od kada je Srpska napredna stranka(SNS) došla na vlast, ako zamenik gradonačelnika prihvati njegov poziv.

– Navešćemo imovno stanje njihovih čelnika, govorićemo o voznom parku gradskog rukovodstva i upoznaćemo ih sa izbornom krađom, koja se desila na prošlim lokalnim izborima. Ukazaćemo na nesposobnu  i jalovu vlast koja je u Nišu prisutna već osam godina,  na medijski mrak nezabeležen u istoriji  grada, kao i na to da je u vreme ove lokalne vlasti najmanje para iz budžeta Grada otišlo za izgradnju i lokalni  razvoj – rekao je Jovanović.

Opozicioni odbornik pozvao na TV duel zamenika gradonačelnika Niša 3
Branislav Jovanović Foto: Danas

Opozicioni odbornik je dodao da će se po četvrti put naći na sudu od kad je naprednjačka vlast „usrećila“ Nišlije.

– Nikada vi i vaši saborci niste bili u pravu što se tiče tužbi protiv mene, jer na vašu žalost ni za prebrzu vožnju nikada nisam kažnjen. Naravno da prihvatam sve moguće poligrafe, ali sud građana je ipak  najvažniji – konstatovao je Jovanović.

Jovanović je optužio Banđura da je odgovoran za štelovanje tendera u niškom javnom sektoru, malverzacije sa bojom za puteve u “Parking servisu, ali i sporne nabavke službenih kola, i zatražio  njegovu smenu. On je uputio zahtev da se predlogom Banđurove smene dopuni dnevni red sednice Skupštine prošlog četvrtka, ali je vladajuća većina, predvođena SNS, to odbila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari