Opština Tutin na ivici prinudne uprave 1foto (opstina Tutin) :SO Tutin

Današnje zasedanje opštinskog parlamenta u Tutinu,nije uspelo ni iz dva pokušaja.

U skupštinskoj sali, oba puta bili su samo odbornici SDA Sandžaka. Koja predvodi lokalnu vlast.

Van sale ostali su odbornici Stranke pravde i pomirenja (SPP), grupe građana “Tutin na prvom mestu”, Sandžačke demokratske partije (SDP) i SNS.

Novo zasedanje zakazano je za Sutra. To je poslednji rok da se, u zakonskom roku od 3 meseca, održi sednica Skupštine opštine. Posle toga, opet, po slovu zakona sledi uvođenje prinudne uprave i raspisivanje vanrednih izbora.

Tanka vladajuća većina od 19 odbornika, SDA Sandžaka 18 i SNS 1, je uzdrmala, pa se, poslednjih mesec dana, spekuliše da bi moglo da dođe do pravljenja nove koalicije SDA-SPP- Grupa građana “Tutin na prvom mestu”, a možda im se priključi i jedini odbornik naprednjaka.

Lokalna vlast je uzdrmana unutarstranačkim sukobima u odboru SDA u Tutinu, na čijem čelu je narodna poslanica Selma Kučević.

Situaciju je pokušao da smiri i líder te partije Sulejman Ugljanin, ali bez uspeha.

Uz svakodnevne prozivke opozicionih partija za loše rezultate rada i zloupotrebe, kulminiralo je smenom dva pomoćnika predsednika opštine.

Predsednik opštine Salih Hot sa tih funkcija smenio je svoje stranačke kolege iz odbora sa Donje Pešteri.

Članovi SDA sa Donje Pešteri poručili su svom lideru Ugljaninu da ne prihvataju koaliciju sa GG “Tutin na prvom mestu”, čiji je čelnik Bajro Gegić,, bivši visoki funkcioner te partije iz koje je isključen krajem 2019.godine.

Tutinski lokalni parlament ima 37 odbornika – 18 iz SDA, 11 SPP, 5 GG, 2 SDP i 1 SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari