Organizatori BBK: Policija Srbije sprečila vicepremijera Kosova da uđe u Beograd 1Foto: Twitter (profil @MiroslavLajcak)

Organizatori Beogradske bezbednosne konferencije (BBK) objavili su danas da je zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi, koji je trebalo da učestvuje na tom skupu, zaustavljen nedaleko do Beograda i da mu je naređeno da se vrati na Kosovo.

Bisljimi je zaustavljen sa članovima kosovske delegacije „na oko sat vremena vožnje do Beograda“, gde mu je rečeno da mora da se vrati na Kosovo „iz bezbednosnih razloga“, naveli su organizatori iz Beogradskog centra za bezbednosnu politiku.

Naveli su da im je Bisljimi rekao da „ne veruje da je to pravi razlog“ zbog kojeg mu nije dozvoljen ulazak u Beograd.

Dodali su da je kosovska delegacija, na čelu sa Bisljimijem, prošle nedelje poslala vlastima Srbije zvaničan zahtev radi učešća na skupu i da im je dolazak odobren.

Vlada Kosova je saopštila da je Bisljimija zaustavila policija Srbije kada je stigao do Velike Plane.

Bisljimi je danas trebalo da učestvuje na konferenciji „Kosovo i evropska perspektiva regiona“, u organizaciji Foruma za etničke odnose, a sutra je bio najavljen kao jedan od govornika na panelu BBK „Kosovo i Srbija – izlaz iz ćorsokaka“.

Najavljeno je da će se Bisljimi obratiti javnosti po povratku u Prištinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari