Organizatori protesta 1 od 5 miliona traže pet minuta u Dnevniku 2

Ostavite komentar


  1. daće vam RTS 5 minuta, zaslužili smo to plaćajući im tv pretplatu i za brojilo za stepenište.

  2. Изаћи ћу на протест када будем видео и један од главних транспарената организатора на званичном српском језику/ћирилици. Овако, као да се обраћају онима који не живе у Србији.
    Иначе, у свему другом се слажем кад је реч о протесту.

    1. Sad vec potvrda nove bot taktike, maskiranja u opoziciju i odvlacenja barem nekoga od nezadovoljnih i stand by fazu

      1. Da. Rastislav Dinić je objavio odličan tekst o NORMALIZATORIMA, ljudima zaduženim za „pacifikovanje“ jezika SNS botova, između ostalog, i kolaboraciju naravno! Sram bilo i botove i normalizatore. i kolaboracioniste.

    2. Jako bitna stvar, da bude pisano ćiriličnim pismom… Živiš u zemlji gde je na delu diktatura, u zemlji gde se opozicionarima razbijaju glave i lome zubi, u zemlji gde se radnici bese u fabrikama zbog bede i neisplaćenih plata… I onda neko kaže da neće da izađe na proteste jer „nije pisano na ćirilici“…

      1. Da, bitno je da se pise cirilicom sem ako cirilica ne odgovara finansijerima ovih protesta. Ti se zemljace zapitaj kakav si covek ako si stao iza svojih vodja: Jeremic, Djilas, Obradovic i nezni Borko Stefanovic. Svi u politici radi licnog bogacenja. Sva cetvorica zajedno na zadnjim predsednickim (koji su naravno bili namesteni) su imali ispod 5%. Da bi podrzao bilo koga od ova cetiri sljama trebalo bi nesto mnogo strasno da mi se desi. I ko je ovde bot?

      2. Razumem da je deo naroda nezadovoljan ali ne razumem da moze da stane i podrzi Vuka Jeremica ili bilo koga od ove cetvorice. Moj savet je da vi to malo ocistite, odstranite, pa nadjete neke nekompromitovane, nove, mladje, koji stvarno zele promene. Jer, svi su ovi, sem Obradovica, vec bili na vlasti. Secate se? Znam, nemate cega da se setite, bar ne po dobru.

    3. … A da te sačekaju kuvanim vinom i rakijom ?? Ma ja ako nije na ćirilici i ne verujem u protest, onda je meni daleko manje super …

    4. Слажем се да оргијању новокомпонованих грађана и псеудо Европејаца са том латиницом нема краја али на протест треба изаћи.

    5. Pa napisi sam transparent na cirilici ko ti brani.Mozes i na engleskom da ceo svet vidi sta je Srbija danas.

    6. Pa napisi sam deset transparenata na cirilici i ponesi ih na protest – ko ti brani! Transparente na latinici mogu manje-vise da protumace i gledaoci u inostranstvu kada gledaju izvestaj sa demonstracija, onaj glavni: 1 od 5 miliona. Jak si mi ti nezadovoljnik i opozicionar – sledeci put neces izaci zbog malo snega?

    7. #1od5miliona je hashtag na Twitteru, tražite te uslove kada Twitter pređe na ćirilicu ili njima pišite da pređu na nju, a dotle ne progovarajte.

  3. RTVS napadaju non stop od Vuka Draskovica 9o-tih do Vuka Jeremica 2018g i corak neznaju sta ce reci navijaju vodu na svoju vodenicu ne vodeci racuna o vecinskom delu Biraca

  4. Tako jee!! Da odblokiramo taj RTS već jednom!! Ne mogu da gledam više reprizu devedesetih.
    Vidimo se na protestu.

  5. RTS nije Bog ! Ne treba pridavati Siri znacaj RTSu .za 200 eura moze se emitovati placeni oglas preko Facebooka.Nije nas narod lud pa da neshvata poruku is obracanja .Mi imamo Siri problem a love se BIA.tajna sluzba koja kontrolise I poziciju I opoziciju….Policija ne sprovodi zakon vec naredbe ,a gradjanin Koji su osoro aseni posle 30 godina robovanja politickim strukturama sada se vrednuju po kaputalu.imas vredis,nemas novac nemas nikakva prava.Ova drzava godinama propada 100000 ljudi godisnje nestane ..# licno trazi. Ispis is drzavljanst a Srbije.dosta mi je svega.nemas skim da srusis politicku mafiju.Dok spiju na I izdajnika nemanjka.nadju ocaj ike sto su doveli da rade za 300 ponude I’m nesto …..kada vidim koliko I’ma izdajnika nema potrebe da se borim za ,,narod ,, …..narod voli ovaj rezim sto ga drzi u siro astvu 30 godina …..izdresiran narod…..kao kuce vezano na lancu u sred snega ….hoce da te ujede ..dok bi ti da mu sklonis lanac oko vrata…..:(((

    1. Trenutna vlast Nije smenila niti tukla urednike RTS. Ceo uređivaćki kolegijum je ostao isti ka i za vreme DS. Zato braćo, sestere, prijatelji i lopovi Lomite i palite RTS sve dok ze drvo koje ne rađa ne slomi (Mihiz sa balkona Narodnog pozorišta)

      1. Vidi ovog bota. Pa i Sinisa Mali, Goran Vesic, Goran Knezevic, Jelena Trivan … su bili u DS pa su sada perjanice SNS-a. Prodali se ljudi, nisu ni prvi ni poslednji.

      2. Vidi ovog bota. Pa Sinisa Mali, Goran Vesic, Goran Knezevic, Jelena Trivan… svi su oni bili clanovi DS a sada su perjanice SNS. Prodali se ljudi, nisu ni prvi ni poslednji. I ti se prodajes za parizer i jednu crvenu pa sta, tvoj izbor.

    2. Tacno je da se za 200e moze emitovati placeni oglas preko Facebook-a, a isto tako moze i neko sam, besplatno, da emituje protest preko live story-ja na Instagram-u… Ali, desavanja sa ovog protesta i istina u opste, treba da budu dostupni svima, a ne samo mladjoj generaciji koja je vicna drustvenim mrezama.
      Pa nije li vec suludo samo po sebi da demonstranti ZAHTEVAJU par minuta na nacionalnoj televiziji? Da zivimo u normalnoj zemlji u kojoj se mediji ne dele na „nase“ i „njihove“ ovaj protest bi se prenosio na svim stanicama i bilo bi mu posveceno mnogo vise od nekoliko minuta.
      Kritikujete nas narod. Ne kazem da niste u pravu, ali sta je resenje? Dici ruke od svega, odseliti se, uzeti strani pasos? Moralna obaveza mislecih gradjana je da edukuju one sa manjim intelektualnim kapacitetima. Kada sposobni dignu ruke, ostaje nam ono sto danas imamo u Srbiji..

    1. Možda zbog toga što je Otpor bio žestoko finansiran i organizovan iz inostranstva. Ta organizacija i simbol su se i mnogo pre toga pojavljivali u raznim državnim udarima širom sveta, na primer u mnogim zemljama Latinske Amerike. To je jedan brend, jedan dobro organizovan i strategizovan pokret sa tradicijom, pa je samim tim sasvim očekivano da je mnogo efikasniji od ovih manjih protesta bez jasne strategije i zahteva.

  6. Uslov mora biti da imaju 5minuta u svakom dnevniku na svakoj televizihi. Zašto? Pa zato jer su preostalih 25 minuta SNSovi (osim prognoze vremena).

  7. Možete dobiti. Da vidimo šta smo imali 300 sekundi udarnog termina puta 18000 din puta broj dana promocije… spremite pare g. Đilas, Vi bar znate koliko koja sekunda tv propagande kosta u Srbiji posto ste se bavil time…

    1. Ceo Dnevnik 2 je veličanje lika i dela AV. Ako je ta tvoja računica tačna koliko onda plaća SNS? I odakle?

  8. 5 minuta je i previse u dnevniku..vidim vas u emisiji „sta radite bre“ i to vam je dosta.

    1. Ta uredjivacka politika mora da bude u sluzbi svih gradjana Srbije a ne samo jednog coveka i stranke. RTS je javni servis, botino nepismena.

  9. Svima je jasno da iza protesta ne stoji nikakakav „narodni“ pokret, već poražene steanke 5. Oktobarske revolucije koji su već 6. Oktobra obmanuli narod i sve one koji su ih dovelu na vlast. Sada kobajagi isturaju neke „nestranačke“ ličnosti, a ustvari su prvoborci kupus opozicije.

  10. Cekajte, a slobodni izbori, slobodni mediji, sredjivanje birackih spiskova, ostavke, krivicne prijave, Zakon o poreklu imovine, lustracija…? Nista od toga u zahtevima. Ispasce na kraju 5 miliona za 5 minuta na RTSu?

    1. Zašto sve ovo šta navodite nije urađeno od petog oktobra do poraza na itborima? Da li to znači da im takva promena ne bi donela ništa dovro. Saznalo bi se ko je od svih siromašnih stzsenata, onih koji su spavali na tetkinom kauču i sličnih uvećali svoje bogatstvo i za kolko. Biračke spiskove i lustraciju nisu uradili jer im je to tada odgovaralo, a sada kada su u opoziciji i jedva skupe glasove za preko cenzusa sve im smeta, kao i u onoj narodnoj.

    1. Pa ćirilica je zvanično srpsko pismo.Ili možda Vi ne pripadade tom narodu! I da Vas podsetim: u vreme DOS-a,Tadića,Djilasa radnici zakivali šake ekserom(Novi Pazar),sekli prste ,a u Kragujevcu,kada je iz ZastaVE U JEDNOM DANU – 1.AVGUSTA 2001.- izbačeno 6000 radnika(žena,mladih,bračnih parolava,obavešenjem na oglasnoj tabli) Zastava je sledećih dana bila izlepljena umrlicama.To su dokumenti,dokazi,sve postoji.Pročitajte knjigu „Lažima je počelo“.

  11. Sve dok Srbiji ne bude jasna ova matematika, u ovoj zemlji neće biti napretka. OD stopostotnog glasackog tela u Srbiji, na izbore je izašlo 54,36 odsto stanovništva. Pametni i oni kojima je svega dosta su ostali kući. Od ovih 54,36 odsto 55., 04 je osvojio AV AV, naravno uz pomoć sledbenika iz SNS-a i agresivne političke kampanje koja i DANAS traje. Mi smo stalno u ratu sa samim sobom. Što znači da MANJINA (njih oko 25%) nameće svoja politička uverenja ostalima. Medju OSTALIMA neki su izabrali da odu iz ove zemlje jer se ne mogu boriti sa primitivizmom, pametniji popušta a većina njih je zapala u političku apatiju jer se geometrijski širi PERFIDNA politika vladajuće stranke.Igra se na kartu bahatosti, tvrdoglavosti i pritajenog pritiska na ne istomišljenike. RTS je DUŽNA DA KAO SERVIS S V I H GRADJANA u glavnoj informativnoj emisiji odvoji barem 20 posto svog trajanja DA SE ČUJE I DRUGA STRANA. Pa onda narod po Srbiji neka odluči ili barem ima uvid o čemu se radi. Predlažem da se ova praksa UVEDE na dalje… BILO KO da je na vlasti. Ne želim da plaćam pretplatu i gledam reklame i SERVIRANE stvari. DAJTE VAZDUHA malo celoj Srbiji jer se Prvi program jedino gleda po siromašnim delovima zemlje.Informacije su nedostupne svima po celoj Srbiji. Pozdrav.PS. Možda sam pogrešio u procentima ali suština je ta.

  12. Stvarno ne vidim koji je Vaš problem?! Jel su vaša prava više ugrožena na ćirilici ili latinici?! Da li je moguće da Vam je to gospodine glavni problem? ! Jer ako jeste Vama i nije mesto na protestima! Sedite u svom toplom domu i uživajte….tako ćete definitivno Vi i Vama slični više doprineti!!!

  13. Evo izlazim na proteste. Ljudi, ali smeta mi ovo – kakav crni Borko Stefanovic i njegova krvava kosulja? Zar nam nisu pre ovoga dovoljno uzasa napravili Vucko i njegova banditska kamarila, pa sad moramo za Borka da izlazimo na ulice? Ljudi, ovo je nas protest, nije Borkov, nije Djilasov. Moramo sve da ih skidamo, dok nam ne bude bolje. Briga me za Borka i batine koje je popio, a pritom je bio na vlasti i nije se nesto proslavio. Hocu drugari lekari da ne razmisljaju kako da beze iz zemlje, hocu da mi majka ne prima penziju od smrdljivih 16.000 dinara, hocu da sa dva fakulteta radim za vise od 250 evra, hocu da mi se ne ubijaju bitange u gradu, koji su po ko zna koji put uz svoje prijatelje investitore, odavno poznati policiji, na slobodi, dok se apse neke babe i dede koji pored kvantasa valjaju badnjak. Gde ste do sada „crvenokosuljasi“? Molim vas da mi objavite komentar, dokazite da niste medijski ambis.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.