Orlić danas u Skupštini sa đacima i studentima 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić poručio je danas učenicima Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Zvečana da je Srbija njihova država i da predstavljaju budućnost zemlje.

Dom Narodne skupštine posetilo je oko 40 učenika iz Zvečana, u organizaciji Ministarstva za rad i zapošljavanje Srbije, Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912 – 1918 potomaka i poštovalaca.

Orlić je pozvao decu da iskoriste svaki trenutak i uvere se da je Beograd lep i uspešan, saopšteno je iz parlamenta.

„Posebno se u ističe velelepni Beograd na vodi, ali i spomenik rodonačelniku srednjevekovne srpske države Stefanu Nemanji, brojne nove saobraćajnice, kao i železnička stanica Prokop, sa jednom od najlepših staničnih zgrada u Evropi. I sve što smo uradili – sve to i vama pripada“, poručio je Orlić.

Učenici iz Zvečana će, pored obilaska Narodne skupštine i Hrama Svetog Save, posetiti Muzej srpske diplomatije u Ministarstvu spoljnih poslova, zgradu vlade Srbije, Skupštinu Beograda i Vojnu akademiju, a planiranu su i prijem u Patrijaršiji i poseta Narodnom muzeju Srbije.

Predsednik parlamenta Vladimir Orlić poručio je danas takođe novosadskim studentima koji su posetili Dom Narodne skupštine da je za Srbiju najznačajnije da mladi ostanu u zemlji i u njoj stvaruju budućnost.

Parlament je posetilo oko 30 studenata novinarstva Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Njih je dočekala poslanik Srpske napredne stranke Biljana Pantić Pilja, koja ih je informisala o istorijatu skupštinskog zdanja i parlamentarizma u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari