Orlić i Kuhta: Odnosi Srbije i Češke zasnovani na prijateljstvu i bliskosti 1FoNet/Kabinet predsednika Skupštine

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić i ambasador Češke u Beogradu Tomaš Kuhta ocenili su danas bilateralne odnose kao veoma dobre i zasnovane na prijateljstvu i bliskosti dva naroda.

Orlić je ukazao na značaj nedavne oproštajne posete predsednika Češke Miloša Zemana Srbiji, sporazuma o razvoju kulturne saradnje koji je tada potpisan, i otvaranja „Češke kuće“ u Beogradu, saopštila je Skupština Srbije.

On je zahvalio Češkoj na podršci Srbiji na evropskom putu, navodeći da je on „opterećen pitanjem dijaloga Beograda i Prištine“, piše u saopštenju.

Ambasador Kuhta je izrazio nadu da će dijalog Beograda i Prištine rezultirati implementacijom do sada postignutih dogovora, uključujući formiranje Zajednice srpskih opština.

Kako se navodi, on je pozdravio „otvorenost i odgovornost koje u okviru dijaloga pokazuje“ predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Na sastanku je izražena spremnost za dalje jačanje parlamentarne saradnje kroz razmenu poseta na svim nivoima i kroz doprinose radnih tela, odbora i aktivnosti poslaničkih grupa prijateljstva, navedeno je u saopštenju.

Orlić i Kuhta su pozdravili saradnju dve zemlje u oblasti investicija, a češki ambasador je potvrdio spremnost za nastavak ličnog zalaganja na promociji Srbije kao odlične destinacije za ulaganja, dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari