Orlić: Imamo većinu od 130 poslanika, kao garantovan minimum, od vikenda intenzivni razgovori 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stanke (SNS) Vladimir Orlić izjavio je danas da će izborna lista „Aleksandara Vučić – zajedno možemo sve“ „nesporno biti stožer parlamentarne većine i u ovom mandatu“.

„Mi već i u ovom trenutku pouzdano računamo na većinu koju okuplja naša lista i koja će da broji 130 poslanika, što je ‘garantovni minimum’, uz mogućnost da bude formirana na više načina“, rekao je Orlić za TV b92.

Kako je dodao, „mi ćemo oko toga precizan dogovor da napravimo sa svim našim partnerima, uključujući one koji su nastupali na istoj listi sa SNS ali i sa ostalima koji su izrazili želju da učestvuju u radu vlade Srbije“.

„Ta većina“, naglasio je, „može da bude i značajno veća, može da ide do 160 narodnih poslanika“, potvrdivši da bi u periodu od sedam do deset dana trebalo da se održi konstitutivna sednica skupštine Srbije.

On je rekao da očekuje da se „od ovog vikenda intenziviraju razgovori koji će da definišu okvire ko će sve da učestvuje u većini“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.