Orlić: Još bez odluke o vanrednim izborima 1Vladimir Orlić Foto: youtube

Zamenik šefa Poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić izjavio je danas da ne zna da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora i da takva odluka još nije doneta.

A sve da ih bude, normalno je da im se opozicija raduje, jer više možda neće biti opozicija. Samo u Srbiji opozicija kuka na sav glas da ne želi izbore, rekao je Orlić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Možda su shvatili da ne mogu bolje ni za 100 godina, pa bi nekima to pomrsilo račune, barem onima koji su danas u Skupštini Srbije i koji će ubuduće videti parlament samo ako ih organizatori Nedelje parlamentarizma provedu kao posetioce kroz zgradu, rekao je Orlić.

Orlić je na konfernciju za novinare doneo dva dokumenta, kako bi „na mržnju i uvrede opozicije“ odgovorio konkretnim argumentima.

Pokazujući tekst izjave imenovanja sudija i tužilaca u kosovski pravosudni sistem, Orlić je ukazao da poslanik Srpske radikalne stranke Nemanja Šareović nije govorio istinu kada je optužio srpske sudije i tužioce da su u službi „lažne države Kosovo“.

Nije reč o zakletvi, već o izjavi o imenovanju, ponovio je Orlić i pročitao tekst kojim se sudije i tužioci integrišu u kosovsko pravosuđe i tužilaštvo.

Nigde ne postoji sintagma republike, države Kosovo, rekao je Orlić i istakao da se radi o statusno neutralnoj izjavi.

Orlić je doneo i lekarsku dokumentaciju skupštinske ambulante u kojoj se navodi da je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pregledana 31. oktobra u 14:40 sati i da je konstatovano da na levoj nadlaktici ima podliv.

Radi se o prostačkom, divljačkom upadu u kancelariju predsednice Skupštine i koji je bolji dokaz od toga da su sami snimali kako upadaju u kabinet, rekao je Orlić o incidentu poslanika grupe Dveri sa Gojković.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari