Orlić: Konstitutivna sednica Skupštine biće održana do 11. februara 1Foto: Beta/Milan Obradović

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić rekao je da će do 11. februara biti održana kostitutivna sednica novog parlamenta, nakon čega će se pristupiti formiranju Vlade.

On je gostujući na televiziji Pink ukazao da su proglašeni konačni rezultati izbora i da je počeo da teče rok od 30 dana za održavanje konstitutivne sednice Skupštine Srbije.

„Sve ide po planu i zakonu. Najkasnije do 11. februara će biti održana konstitutivna sednica Parlamenta. Onda će se pristupiti donošenju zakona koji su neophodni za formiranju vlade i na kraju će biti izabrani oni ljudi koji će moći da sprovedu Plan Srbija 2027- skok u budućnost“, rekao je Orlić. On je kazao da se narod izjasnio na izborima i pokazao koliko podržava politiku koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Orlić je naglasio da opozicija pokazuje „mržnju, bes i kidisanje“ i da nastavlja prljavu kampanju koju je počela „još prvog dana predizborne kampanje“.

„Godinama slušamo iste napade koji dolaze iz iste kuhinje. Ono što kažu Kurti i Svečlja na Kosovu, isto to čujemo i ovde od Mikija Aleksića i ostalih“, rekao je Orlić.

Ocenio je i da opozicija u svojoj mržnji ne vidi da ih narod neće, pa za poraz na izborima okrivljuju i birače. ;“Dok su bili na vlasti državu su pretvorili u krpu. Ambasadori su im sastavljali vlade. Sada po istom principu idu i vuku za rukav strance ne bi li ih privoleli da ih vrate na vlast. Ne vide da Srbija više nije onakva zemlja kakvom su je oni napravili, već je suverena i samostalno donosi odluke“, kazao je Orlić.

On je procenio i da se opozicija neće odreći mandata u Skupštini Srbije, već će ih uzeti, kako je rekao, kao i pare koje im sleduju. ;“Pare su njima najvažnije i toga se neće odreći. Mogu da štrajkuju glađu i da se prenemažu, ali kada su pare u pitanju onda sve pada u vodu“, rekao je Orlić.

On je naglasio i da je, kada je reč o opoziciji, ovo bila njena „sigurno najprljavija kampanja do sada“, u kojoj nije bilo dana da „tajkunski mediji“ nisu napadali predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu.

„Sa takvom kampanjom su počeli od prvog dana. Osim napada na predsednika Vučića, oni su vređali i sve članove njegove porodice, pa čak i decu“, rekao je Orlić.

On je preporučio opoziciji da se zapita da li negde greši, a ne da za svoje poraze večito traži krivce u drugima.

„Nek se sete samo kako su se ponašali prema građanima dok su bili na vlasti. Koliko je radnih mesta tada izgubljeno, kolika je bila prosečna plata? Tu leži odgovor zašto ih narod neće, a ne u tome da li je neko pokrao izbore ili nije, pošto, kao što vidimo, svi relevantni faktoti u svetu priznaju rezultate i kažu da sada sledi konstituisanje Skupštine i formiranje Vlade“, rekao je Orlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari