Orlić za četvrtak zakazao sednicu parlamenta: Poslednja tačka dnevnog reda smena Gašića 1Skupština Srbije: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Vladimir Orlić, predsednik Skupštine Srbije, zakazao je za četvrtak posebnu sednicu parlamenta, na insistiranje opozicije, a nakon dva masovna ubistva koja su se dogodila u Srbiji pre desetak dana. Poslanici će raspravljati o četiri tačke dnevnog reda. Poslednja tačka dnevnog reda je smena Bratislava Gašića. Sednica počinje u 15 sati.

Na dnevnom redu je izveštaj o bezbednosnoj situaciji u Srbiji, nastaloj nakon masovnih ubistava u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i na području Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni, koji je podnela Vlada Republike Srbije.

Druga tačka dnevnog reda o kojoj bi poslanici trebalo da se izjasne je izveštaj o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga za period od oktobra 2022. godine do kraja marta 2023. godine sa posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja u televizijskim programima, koji je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije, sa Predlogom zaključaka Odbora za kulturu i informisanje.

Na predlog Radomira Lazovića, poslanika Ne davimo Beograd, trebalo bi da se raspravlja i o formiranju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i na teritoriji Smedereva i Mladenovca – u Malom Orašju i Duboni. Anketni odbor trebalo bi da utvrdi propuste i odgovrnosti nadležnih lica i predlaganja mera. Predlog opozicije je da rad tog anetnog odbora bude ročen na trideset dana ,a da predsednik bude iz opozicionih redova.

Poslednja tačka dnevnog reda, sednice koju je zakazao Orlić, je izjašnjavanje o nepoverenju članu Vlade, ministru unutrašnjih poslova, Bratislavu Gašiću. Taj predlog podneo je 61 poslanik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari