Orlić zakazao sednicu o Kosovu, pojedini poslanici opozicije tvrde da će SNS imati skup podrške 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Vadimir Orlić, predsednik Skupštine Srbije, zakazao je sednicu  parlamenta za četvrtak 2. februar  u 10 sati, sa jednom tačkom dnevnog reda.

Poslanici bi trebalo, kako piše u sazivu sednice, da raspravljaju o Izveštaju o pregovaračkom procesu o privremenim institucijama u Prištini od 1. sepetmbra do 15. januara ove godine.

U sazivu sednice ne spominje se francusko-nemački predlog, a do sazivanja sednice došlo je nakon što su poslanici dela opozicije odbili da o ovom predlogu razgovaraju na zatvorenim konsultacijama sa predsednikom Srbije i SNS Aleksandrom Vučićem.

Vučić će, kako je najavljeno, prisustvovati sednici, koja se održava na predlog Vlade Srbije.

Orlić zakazao sednicu o Kosovu, pojedini poslanici opozicije tvrde da će SNS imati skup podrške 2
Izveštaj Kancelarije za KiM predstavlja nastavak Izveštaja usvojen sredinom septembra za 2022. godinu, razmatran takođe na sednici kojoj je prisustvovao Vučić.

I u vreme zakazivanja sednice, pojedini poslanici opozicije, poput Srđana Milivojevića iz DS-a, tvrdili su da se vladajuća stranka dvoumi oko sata održavanja, jer je navodno planiran dolazak pristalica SNS radi podrške ispred zgrade Skupštine.

Takve spekulacije nisu potvrđene, osim što se zna da je beogradska policija kao neblagovremenu odbacila prijavu skupa za odbranu Kosova, koju je podeno opozicioni tviter aktivista Miloš Uskoković (SamoDejo) iz Niša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari