Osmani: Vojska Kosova ubrzano se transformiše u modernu, inspiracija je Adem Jašari

Ostavite komentar


      1. Prvo, nisam baš siguran da si Ti autor komentara. Drugo, Adem Jašari je ubijen presvučen u tursku bulu sa sve dimijama, hidžabom i zarom da bi prikrio „Četničku bradu“ koja nije u tradiciji albanskih balista. Tek što je žrtvovao i poslednjeg člana porodice, dakle, preobučen u žensku nošnju je ubijen. Sve je snimljeno i dešavalo se pod nadzorom međunarodnih posmatrača isto kao i akcija u Juniku kada je pobijeno preko 30 albanskih terorista. Nikakve optužbe u Haškom Sudu nije bilo za te dve akcije. I Račak je sniman i bili su međunarodni posmatrači ali je Voker iskrivio činjenice.
        Igranje Vjose na populističku kartu je samo u predizbornoj svrsi ali i dokazuje da se Vojska Kosova ni za deset godina neće formurati jer nikada neće biti multietnička jer Srbi kao konstituvni narod neće participirati u vojsci koja baštini balističko, fašističku, terorističku, UQK tradiciju koja su formirane za borbu protiv Srba i srpske dršave.
        P. S. Ako ćemo o tradiciji i moja majka je ubila čuvene albanske „Junake“ Šaban Polužu i Memet Gradicu preubučene u žensku nošnju.

  1. Zasto se u Danas-u objaljuju ovakve nebuloze i lupetanja nekakavih aLLJbanskih patriLJotkinja na steroidima (i jos na necemu)?

      1. Naslov govor da ste pali na dno cim vam je „inspiracija“ jedan ubica i sovinista. Btw. nije te blam da se potpisujes sa „kosovar“? Kapiras da je „Kosovo“ srpski naziv?

        1. Neznamo ko su teroristi sovenisti i genocidasi oni koji su napali Hervatsku Bosnu i Kosovo ili neko ko je branio svoj prag .

        2. @dno dna
          Baš ti dobro stoji nadimak. Pravo u pogodak.
          Jašari je bio borac za slobodu, napadnut u svojoj kuči, nije on otišao u Beograd, niti drugi grad u Srbiji. Dzukele došle noću sa svim što su posedovali i napali kukavički, imaš na YouTube-u.
          Zlocinac, genocidaš, osudjen pred medjunarodnim sudom su Mladić, Katadzić, i ostali vaši “heroji”. Prst na čelo, koristite taj mozak malo, nije greh 😉

          1. @Stršljen

            Taj nadimak je inspirisan tom vasom tvorevinom na Kosovu i onima koji su je stvorili. Jasari nije dosao u Beograd ali je na teritoriji Srbije kukavicki i podlo napadao drzavne sluzbenike te ga to cini najobicnijim teroristom. To sto je za krezube aLJbanske nasocse on nekakav heroj i uzor samo govori o tim aLJbanskim nacosima, ko su i sta su. Nego, sta rade neki drugi vasi „heroji“ u Hagu? Zbog cega su tamo? Presli na crveno na pesackom prelazu? Stavi ti malo prst na celo. Da bi delio savete o upotrebi mozga, morao bi za pocetak da iga i sam koristios sto se po komentarima ne da primetiti.

        3. Nije me stid da se predstavljam kosovar jer to i jesam,a po nacionalnosti sam albanac po veroispovesti musliman.Ja se ovim kratkim predstavljanjem ponosim,ali niti vredjam niti sam ikada vredjao ljude neistomisljenike a ponajmanje tako „PRIMITIVNIM“recnikom.Mislim da sam bio dovoljno jasan i da sam ti na tvom maternjem jeziku objasnio ono sto ti ne „kapiras“

    1. PA Danas ohrabri da vidimo da ima I kod drugih takvih politicari a ne samo kod Nas

  2. Neki su se uzbudili zbog sadržaja vesti, mržnja i mitomanija im ne da mira. Kvalitet (vojske a i svega drugoga) je bitan, a ne kvantitet. Adem Jašari je bio strah i trepet srpskoj vojsci i policiji sa par pušaka. Mogu da mislim kako je sada sa modernom i dobro opremljenom armijom. Prst na čelo komšije 😉

    1. @Stršljen

      Kako je u vrticu? Da li te slusa vaspitacica? Sta ce Deda Mraz da ti donese za Novu godinu, sta si mu narucio? Posto verujes u bajke o „hrabrosti“ Jasarija ili da imate „modernu i dobro opremljenu vojsku“ ili da ste ‘potomci Ilira“ garant verujes i u Deda Mraza sa sve letecim irvasima.

      1. @svega ima

        Komšinice, ja sam musliman, ne verujem u deda mraza 😉
        A što se tiče hrabrosti, Slobodno pitaj pandure i “čistače” o hrabrosti i kako su se proveli sa veoma siromašno opremljenim stanovništvom. Nego što ne svratite na kafu 😉

        1. @Stršljen

          Svako ko je bio na Kosovu jako dobro mu je poznata albanska „hrabrost“, zato je i NATO morao da intrevenise, da spase :junacine“. Poznati ste i u Makedonji po istome. I u pravu si, nema potrebe da verujes u Deda Mraza, puno bi to bilo uz sve te bajke i izmisljotine u koje vec verujes.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 7

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.