Oštar okršaj zavetnika i naprednjaka: Ko je "pljačkao babe" po Aranđelovcu, a ko zloupotrebljavao javne nabavke? 1Skupština Srbije: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

„Voz kojim upravlja SNS i Aleksandar Vučić izleteo je iz koloseka“, rekao je u Skupštini Srbije Zoran Zečević, poslanik Zavetnika.

On je optužio naprednjake da su izdali Kosovo i Metohiju i da će im jednog dana kada budu pali sa vlasti na leđima pisati: „Javne nabavke“, kao i da će morati da uzvikuju: „Ja sam krao“.

Upravo te njegeove reči izazvale su burna negodovanja naprednjaka. Marina Raguš, zamenica šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke više puta je ponovila Zečeviću: „Sram te bilo“.

„Sram Vas bilo. Kako Vi imate časti da pričate o bilo čemu. Nije politika biznis, ni starački dom da otimate stanove i pretite sinovima. Sram te bilo. Ja u biznisu nikad nisam bila, osim u zaštiti srpskih nacionalnih interesa usred Haškog tribunala“, poručila je Raguš.

Naprednjaci su optužili Zečevića da sedam meseci sedi u kafiću u Bulevaru Zorana Đinđića i odatle brani Kosovo, a u parlament samo svrati ponekad.

Zečević ih je upitao da li to misle na Bulavar Ratka Mladića, kako ga je zvao Aleksandar Vučić, dodajući da bi naprednjaci verovatno sada tu ulicu nazvali po nekom Albancu, kako bi pokazali jedinstvo.

„Moji sinovi su momci koji su završili fakultete, doktori, koji nedaju na sebe i čiji su preci uvek bili na pravoj strani, za razliku od vaših predaka koji su bili na strani Austrrougarske. SNS ima zadatak da sprovede ustašku ideologiju da okrene Srbe protiv Srba“, poručio je Zečević zbog čega je zaradio opomenu.

Vladimir Orlić ga je upitao da li je zadovoljan opomenom, da li ima nešto da doda, a onda je sam konstatovao da je propalo herojstvo Zavetnika, kao i ono od pre sedam meseci kada su nameravali da idu na Kosovo, a još nisu otišli.

„Ono što raduje Kurtija, poslanik u Skupštini Srbije trebalo bi da se stidi. Vi bi trebalo da se stidite svoje politike. Jesmo li to razjasnili“, poručio je Orlić, dok je Milenko Jovanov, šef skupštinskih naprednjaka dovikivao poslaniku Zavetnika da je ološ, a onda je sa skupštinskog mesta rekao da Zavetnici jedini sprovode ustašku ideologiju.

„Zar da mi o časti i moralu drži lekciju onaj ko pljačka babe po Aranđelovcu. To što sisaš srednji prst možda ti prija, ali to radi kod kuće, a ne ovde. A možeš da daš posle da ti prst posisaju i sinovi, a ne ovde da taj srednji prst pokazuješ poslanicama. Dosta je bilo tog kabadahijskog ponašanja. Ne bojimo se tebe i tvojih sinova, koji sa govornice poručuju političkim protivnicima – ne daj bože da ti zatreba hitna pomoć. I oni su položili Hipokratovu zakletvu. Sram vas bilo „, naveo je Jovanov.

A onda je Orlić upitao Zečevića da li je stvarno na taj način gestikulirao prema narodnim poslanicma i zapretio mu da mu više nikada ne padne na pamet da tako nešto da radi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari